Krii's Kitchen

  • Mat
  • Sött & bröd
  • Att dricka
  • Något litet
menu icon
go to homepage
  • Mat
  • Sött & bröd
  • Att dricka
  • Något litet
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • search icon
    Homepage link
    • Mat
    • Sött & bröd
    • Att dricka
    • Något litet
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • ×

    Cottage Pie

    2013-05-01

    Cottage pie
    Cottage pie är krämigt, guldgult potatismos med en god och mustig köttfärssås. Nästan som Shepherd's pie, men då använder du lammfärs i istället för nötfärs.

    Nu hade jag inte någon lammfärs hemma så det får jag testa nästa gång.


    Cottage Pie

    4 personer

    Ingredienser

    • 500 g nötfärs
    • 1 kg mjölig potatis
    • 2 dl mjölk, 3%
    • 2 msk smör
    • 2 äggulor
    • 1 gul lök
    • 150 g rotselleri
    • 4 morötter
    • olivolja
    • 2 msk tomatpuré
    • 400 g krossade tomater
    • 2 dl vatten
    • 1 kruka färsk timjan
    • 3 dl lagrad ost, riven
    • salt och peppar

    Gör så här

    1. Sätt ugnen på 225°C.
    2. Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Mosa den grovt och vispa ihop med mjölken och smöret, gärna med elvisp. Vispa i äggulorna och smaka av med salt.
    3. Finhacka löken. Skala och tärna rotselleri och morot fint.
    4. Fräs lök, rotselleri och morot i en stekpanna tillsammans med lite olivolja. Tillsätt färsen och stek tills den fått färg. Krydda med 1,5 tsk salt och 3 krm peppar. Låt tomatpurén steka med i slutet.
    5. Tillsätt krossad tomat, vatten och hälften av timjan. Låt koka ihop ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    6. Fyll en gratängform med köttfärssås och strö över osten. Toppa med potatismos.
    7. Ringla på 2 msk olivolja och toppa med flingsalt, peppar och timjan. Gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter.

     

    Gilla detta:

    Gilla Laddar in …

    Du kanske också gillar

    • Moas Frestelse
      Moas frestelse
    • Krämig pasta med älg och kantareller
      Krämig pasta med älg och kantareller
    • Köttsoppa
      Köttsoppa
    • Lasagne
      Enkel lasagne

    Lämna gärna ett svar Avbryt svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

    Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Jag-2024_Presentation.png

    Hej och välkommen, vad härligt att du har hittat hit! Jag heter Ulrica och här hoppas jag att du ska hitta svaret på den svåra frågan "Vad blir det för mat?" och inspiration till vad du vill bjuda på vid nästa fika eller fest.

    Matinspiration för alla tillfällen helt enkelt.

    Läs mer

    FRUKOST-TIPS

    • Raw Ginger shots
      Raw ginger shot
    • Bananbröd (lchf)
      Bananbröd (lchf)
    • Chiapudding med kokos och kardemumma
      Chiapudding med kokos och kardemumma
    • Blåbärssmoothie
      Blåbärssmoothie

    Footer

    INSTAGRAM

    Give your ice cubes that little something extra. 🌸🌼
.
Ge dina iskuber det där lilla extra. 🌸🌼
.
.
#foodstylingandphotography #kriiskitchen #stilllifefoodphotography #flowericecubes #icecubes
    Summer is here, and before it’s over, I will hav Summer is here, and before it’s over, I will have eaten my own weight in strawberries. 🍓
.
Sommaren är här och innan den är över har jag ätit min egen vikt i jordgubbar. 🍓
.
.
#summerflavours #foodphotography #foodstories #foodstylingandphotography #kriiskitchen #foodandflatlay #strawberries
    A strawberry's best friend has to be lime sugar. 🍓
Recipe:
1 lime, zest
90 g granulated sugar
1️⃣ Mix the zest from the lime together with the granulated sugar.
2️⃣ Serve with fresh strawberries.
.
En jordgubbes bästa vän måste ändå vara limesocker. 🍓
Recept:
1 lime, rivet zest
1 dl strösocker
1️⃣ Blanda samman zest från lime tillsammans med strösockret.
2️⃣ Servera tillsammans med färska jordgubbar.
.
.
#summerrecipes #summerflavours #foodstories #kriiskitchen #foodphotography #foodstylingandphotography #strawberries #limesugar
    Rhubarb Gin & Tonic. 🩷 Recipe: 200 g rhubarb 40 Rhubarb Gin & Tonic. 🩷
Recipe:
200 g rhubarb
400 ml gin
1. Rinse, trim and slice the rhubarb.
2. Pour the gin into a glass jar or pitcher and add the rhubarb.
3. Place a lid or cover with plastic wrap and place in the refrigerator for 1–2 days.
4. Strain the rhubarb and pour into a bottle. Store in the refrigerator.
.
Rabarbergin & Tonic. 🩷
Recept:
200 g rabarber
400 ml gin
1. Skölj, ansa och skiva rabarbern.
2. Häll upp gin i en glasburk eller kanna och tillsätt rabarbern.
3. Sätt på ett lock eller täck över med plastfolie och ställ in i kylskåpet 1–2 dagar.
4. Sila av rabarbern och häll upp på en flaska. Förvara i kylskåpet.
.
#kriiskitchen #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #beveragephotography #drinkphotography #drinksofinstagram #cocktails #summerflavours #summerrecipes #rhubarbgin #rhubarbrecipes
    Heirloom tomatoes are the best kind of tomato. . H Heirloom tomatoes are the best kind of tomato.
.
Heirloom-tomater är verkligen de bästa sortens tomater.
.
.
#summerflavours #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #tomatoes #heirloomtomatoes
    Did you make something with lilacs this year? . La Did you make something with lilacs this year?
.
Lagade du något med syrener i år?
.
.
#kriiskitchen #foodphotography #foodstylingandphotography #foodstories #nordicfood #springflavours #springrecipes #lilacsyrup #lilacrecipes #colourfulfood
    %d