Årets första inlägg är en god och vacker coleslaw. Den får symbolisera ett av mina nyårslöften. Mer grönt i vardagen. Jag äter på tok för lite grönsaker och vegetarisk mat. Så jag hoppas att jag ska kunna hålla detta löfte och fylla på den vegetariska kategorin betydligt mer i år än jag gjort tidigare.
Coleslaw med rödkål, fänkål & äpple
6 portioner
Ingredienser
- 3 dl rödkål, finstrimlad
- 2 dl fänkål, finstrimlad
- 1 äpple, strimlat med skal
- 1 dl majonnäs
- 1 dl crème fraiche
- 1 tsk kumminfrö
- salt och peppar
Gör så här
- Finstrimla rödkål och fänkål, lägg i ett durkslag. Strö över lite salt och låt dra i ca 10 minuter.
- Rosta kumminfrön i en torr stekpanna.
- Strimla äpplet med skal och blanda med övriga ingredienser. Smaka av med nymald svartpeppar och eventuellt lite mer salt.
Ann-Sofi Matsafari säger
Jättefint:)