Krii's Kitchen

  • Mat
  • Sött & bröd
  • Att dricka
  • Något litet
menu icon
go to homepage
  • Mat
  • Sött & bröd
  • Att dricka
  • Något litet
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • search icon
    Homepage link
    • Mat
    • Sött & bröd
    • Att dricka
    • Något litet
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • ×

    Chokladcheesecake

    2014-08-13

    Chokladcheesecake
    Det blir inte mycket bättre än så här när du gillar choklad. Denna chokladcheesecake är som en enda stor chokladtryffel med fluffig grädde på toppen.


    Chokladcheesecake

    12 bitar

    Ingredienser – Pajbotten

    • 20 st oreokakor
    • 50 g osaltat smör

    Ingredienser – Cheesecakefyllning

    • 250 g mörk choklad, 70 %
    • 900 g cream cheese, rumsvarm
    • 3,25 dl strösocker
    • 0,5 tsk salt
    • 2 dl rumsvarm gräddfil
    • 3 ägg, rumsvarma
    • 1 äggula

    Ingredienser – Garnering

    • 3 dl vispgrädde
    • 50 g smält mörk choklad, 70%
    • 50 g flisad mörk choklad, 70%

    Gör så här – Pajbotten

    1. Sätt ugnen på 200°C.
    2. Skrapa bort fyllningen i oreokakorna och kör sedan kexen till fina smulor i en matberedare.
    3. Smält smöret och tillsätt det. Blanda ordentligt och fodra sedan bottnen på en springform, 24 cm i diameter, med blandningen. Platta till ytan lite lätt med baksidan av en matsked.
    4. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter. Låt svalna helt.

    Gör så här – Cheesecakefyllning och garnering

    1. Sätt ugnen på 225°C.
    2. Hacka och smält chokladen försiktigt i ett vattenbad eller i mikron. Låt svalna till ljummen temperatur.
    3. Vispa färskost, socker och salt fluffigt i en bunke. Vispa sedan ner gräddfilen. Vänd ner 1 ägg i taget samt äggulan med en slickepott. Vänd slutligen ner chokladen noga.
    4. Häll fyllningen i formen, jämna till ytan med en slickepott och grädda mitt i ugnen i 10 minuter.
    5. Sänk värmen till 125°C (öppna inte ugnsluckan) och grädda i 60 minuter till. Stäng av ugnen och låt cheesecaken stå i eftervärmen i ytterligare 40 minuter.
    6. Ta ut och låt svalna.
    7. Låt cheesecaken stå i kylen i minst 6 timmar, gärna över natten, så att den stelnar ordentligt.
    8. Dra en tunn kniv runt formens kant innan du lossar den. Skölj kniven med varmt vatten några gånger under tiden.
    9. Bred vispad grädde på toppen och ringla den smälta chokladen ovanpå. Avsluta med att strö den flisade chokladen över alltsammans.

     

    Recept: Roy Fares

     

    Gilla detta:

    Gilla Laddar in …

    Du kanske också gillar

    • Key Lime Pie
      Key Lime pie
    • Saffranskaka med ricotta och mandel
      Saffranskaka med mandel och apelsin (glutenfri)
    • Kladdkaka med saffran och vit choklad
      Kladdkaka med saffran och vit choklad
    • Saffransgrottor
      Saffransgrottor

    Lämna gärna ett svar Avbryt svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

    Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Jag-2024_Presentation.png

    Hej och välkommen, vad härligt att du har hittat hit! Jag heter Ulrica och här hoppas jag att du ska hitta svaret på den svåra frågan "Vad blir det för mat?" och inspiration till vad du vill bjuda på vid nästa fika eller fest.

    Matinspiration för alla tillfällen helt enkelt.

    Läs mer

    FRUKOST-TIPS

    • Raw Ginger shots
      Raw ginger shot
    • Bananbröd (lchf)
      Bananbröd (lchf)
    • Chiapudding med kokos och kardemumma
      Chiapudding med kokos och kardemumma
    • Blåbärssmoothie
      Blåbärssmoothie

    Footer

    INSTAGRAM

    Give your ice cubes that little something extra. 🌸🌼
.
Ge dina iskuber det där lilla extra. 🌸🌼
.
.
#foodstylingandphotography #kriiskitchen #stilllifefoodphotography #flowericecubes #icecubes
    Summer is here, and before it’s over, I will hav Summer is here, and before it’s over, I will have eaten my own weight in strawberries. 🍓
.
Sommaren är här och innan den är över har jag ätit min egen vikt i jordgubbar. 🍓
.
.
#summerflavours #foodphotography #foodstories #foodstylingandphotography #kriiskitchen #foodandflatlay #strawberries
    A strawberry's best friend has to be lime sugar. 🍓
Recipe:
1 lime, zest
90 g granulated sugar
1️⃣ Mix the zest from the lime together with the granulated sugar.
2️⃣ Serve with fresh strawberries.
.
En jordgubbes bästa vän måste ändå vara limesocker. 🍓
Recept:
1 lime, rivet zest
1 dl strösocker
1️⃣ Blanda samman zest från lime tillsammans med strösockret.
2️⃣ Servera tillsammans med färska jordgubbar.
.
.
#summerrecipes #summerflavours #foodstories #kriiskitchen #foodphotography #foodstylingandphotography #strawberries #limesugar
    Rhubarb Gin & Tonic. 🩷 Recipe: 200 g rhubarb 40 Rhubarb Gin & Tonic. 🩷
Recipe:
200 g rhubarb
400 ml gin
1. Rinse, trim and slice the rhubarb.
2. Pour the gin into a glass jar or pitcher and add the rhubarb.
3. Place a lid or cover with plastic wrap and place in the refrigerator for 1–2 days.
4. Strain the rhubarb and pour into a bottle. Store in the refrigerator.
.
Rabarbergin & Tonic. 🩷
Recept:
200 g rabarber
400 ml gin
1. Skölj, ansa och skiva rabarbern.
2. Häll upp gin i en glasburk eller kanna och tillsätt rabarbern.
3. Sätt på ett lock eller täck över med plastfolie och ställ in i kylskåpet 1–2 dagar.
4. Sila av rabarbern och häll upp på en flaska. Förvara i kylskåpet.
.
#kriiskitchen #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #beveragephotography #drinkphotography #drinksofinstagram #cocktails #summerflavours #summerrecipes #rhubarbgin #rhubarbrecipes
    Heirloom tomatoes are the best kind of tomato. . H Heirloom tomatoes are the best kind of tomato.
.
Heirloom-tomater är verkligen de bästa sortens tomater.
.
.
#summerflavours #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #tomatoes #heirloomtomatoes
    Did you make something with lilacs this year? . La Did you make something with lilacs this year?
.
Lagade du något med syrener i år?
.
.
#kriiskitchen #foodphotography #foodstylingandphotography #foodstories #nordicfood #springflavours #springrecipes #lilacsyrup #lilacrecipes #colourfulfood
    %d