• Mat
  • Sött & bröd
  • Att dricka
  • Något litet
menu icon
go to homepage
  • Mat
  • Sött & bröd
  • Att dricka
  • Något litet
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • search icon
    Homepage link
    • Mat
    • Sött & bröd
    • Att dricka
    • Något litet
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • ×

    Chokladbräck

    2024-12-16

    Till receptet
    The recipe
    Chokladbräck

    Chokladbräck är så himla enkelt att göra och ändå känns den lyxig varje gång. Det är en perfekt kombination av krispiga nötter, söta torkade bär och len choklad – vad mer kan man önska sig?

    Vit chokladbräck

    Det bästa är att du kan variera det precis som du vill. Välj den choklad du gillar bäst, släng i dina favoritnötter, lite torkad frukt eller kanske något oväntat som flingsalt eller kokosflingor. Det blir alltid lika gott, oavsett vad du väljer.

    Chokladbräck

    Slå in i lite fint papper och ge bort som en uppskattad gå-bort-present eller bara njut av den själv när du behöver något gott. Det är enkelt, snabbt och känns ändå lite extra festligt!

    Chokladbräck

    Chokladbräck

    1 liten burk

    Ingredienser

    • 250 g valfri choklad, av god kvalitet
    • 35 g pistaschnötter
    • 35 g hasselnötter
    • 30 g torkade tranbär
    • 2 msk kanderade apelsinskal eller 1 clementin, finrivet skal

    Gör så här

    1. Rosta nötterna lätt i en torr stekpanna. Gnid skalet av hasselnötterna och hacka alla nötterna grovt.
    2. Hacka torkade tranbär och kanderade apelsinskal eller riv det yttersta skalet på clementinen fint.
    3. Fördela hälften av nötterna och bär/citrusskal i en silikonform för större chokladbitar eller en bakplåtspappersklädd form ca 15×15 cm.
    4. Smält chokladen i mikron eller över vattenbad och häll den i formen.
    5. Strö över resterande nötter och bär och ställ för att stelna i kylskåpet. Skär eller bryt i lagom stora bitar och förvara torrt och svalt.

    Tips! Tempererar du chokladen så håller den sig bättre i rumstemperatur och får en fin och glansig yta. Det finns olika sätt att göra det på och du kan googla dig fram till det sätt som verkar lättast för dig.


    Chocolate bark

    a small jar

    Ingredients

    • 250 g white chocolate, of good quality
    • 35 g pistachios
    • 35 g hazelnuts
    • 30 g dried cranberries
    • 2 tbsp candied orange peel or 1 clementine, finely grated zest

    How to

    1. Lightly toast the nuts in a dry frying pan. Rub the skins off the hazelnuts and roughly chop all the nuts.
    2. Chop the dried cranberries and candied orange peel, or finely grate the zest of the clementine.
    3. Spread half of the nuts and berries/citrus zest in a silicone mold for larger chocolate pieces or a parchment-lined pan, about 15×15 cm.
    4. Melt the chocolate in the microwave or over a water bath and pour it into the mold.
    5. Sprinkle the remaining nuts and berries on top and let it set in the refrigerator. Cut or break into appropriately sized pieces and store in a cool, dry place.

    Tip! If you temper the chocolate, it will keep better at room temperature and have a beautiful, glossy finish. There are various methods for tempering, and you can easily search online to find the one that seems easiest for you.


    Gilla detta:

    Gilla Laddar in …

    Du kanske också gillar

    • Citron- och rosmarinkakor
      Citron- och rosmarinkakor
    • Jordgubbssylt med vanilj
      Jordgubbssylt med vanilj
    • Affogato
      Affogato
    • Key Lime Pie
      Key Lime pie

    Kommentarer

    1. Mårtenssons kök säger

      december 19, 2014 at 5:52 e m

      Så gott det låter med det rivna clementinskalet i, det måste vi testa när vi gör vår nästa omgång med nöt- och bärchoklad! Tranbärens syra passar verkligen jättebra tillsammans med den sötare chokladen

      Svara
      • Krii's Kitchen säger

        december 19, 2014 at 9:14 e m

        Ja clementinzestet var en hit. Berätta gärna vad ni tyckte. 🙂 Ha en trevlig helg.

        Svara

    Lämna gärna ett svar Avbryt svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

    Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Jag-2024_Presentation.png

    Hej och välkommen, vad härligt att du har hittat hit! Jag heter Ulrica och här hoppas jag att du ska hitta svaret på den svåra frågan "Vad blir det för mat?" och inspiration till vad du vill bjuda på vid nästa fika eller fest.

    Matinspiration för alla tillfällen helt enkelt.

    Läs mer

    FRUKOST-TIPS

    • Raw Ginger shots
      Raw ginger shot
    • Bananbröd (lchf)
      Bananbröd (lchf)
    • Chiapudding med kokos och kardemumma
      Chiapudding med kokos och kardemumma
    • Blåbärssmoothie
      Blåbärssmoothie

    Footer

    INSTAGRAM

    What could be a more delicious sweet treat in the What could be a more delicious sweet treat in the summer than ice cream? 🍦
.
Vad kan vara en godare sötsak på sommaren än glass? 🍦
.
.
#foodstylingandphotography #icecreamlover #icecreamtime #foodphotography #kriiskitchen #homemadeicecream #foodstories #stilllifefoodphotography #summerflavours #summerrecipes #icecreamlovers
    My favourite summer berry has to be the strawberry My favourite summer berry has to be the strawberry. 🍓🌸
.
Mitt favoritbär i sommartider måste ändå vara jordgubben. 🍓🌸
.
.
#foodstylingandphotography #foodphotography #kriiskitchen #foodstories #stilllifefoodphotography #summerflavours #summerrecipes #strawberries #jordgubbar #summerberries
    Give your ice cubes that little something extra. 🌸🌼
.
Ge dina iskuber det där lilla extra. 🌸🌼
.
.
#foodstylingandphotography #kriiskitchen #stilllifefoodphotography #flowericecubes #icecubes
    Summer is here, and before it’s over, I will hav Summer is here, and before it’s over, I will have eaten my own weight in strawberries. 🍓
.
Sommaren är här och innan den är över har jag ätit min egen vikt i jordgubbar. 🍓
.
.
#summerflavours #foodphotography #foodstories #foodstylingandphotography #kriiskitchen #foodandflatlay #strawberries
    A strawberry's best friend has to be lime sugar. 🍓
Recipe:
1 lime, zest
90 g granulated sugar
1️⃣ Mix the zest from the lime together with the granulated sugar.
2️⃣ Serve with fresh strawberries.
.
En jordgubbes bästa vän måste ändå vara limesocker. 🍓
Recept:
1 lime, rivet zest
1 dl strösocker
1️⃣ Blanda samman zest från lime tillsammans med strösockret.
2️⃣ Servera tillsammans med färska jordgubbar.
.
.
#summerrecipes #summerflavours #foodstories #kriiskitchen #foodphotography #foodstylingandphotography #strawberries #limesugar
    Rhubarb Gin & Tonic. 🩷 Recipe: 200 g rhubarb 40 Rhubarb Gin & Tonic. 🩷
Recipe:
200 g rhubarb
400 ml gin
1. Rinse, trim and slice the rhubarb.
2. Pour the gin into a glass jar or pitcher and add the rhubarb.
3. Place a lid or cover with plastic wrap and place in the refrigerator for 1–2 days.
4. Strain the rhubarb and pour into a bottle. Store in the refrigerator.
.
Rabarbergin & Tonic. 🩷
Recept:
200 g rabarber
400 ml gin
1. Skölj, ansa och skiva rabarbern.
2. Häll upp gin i en glasburk eller kanna och tillsätt rabarbern.
3. Sätt på ett lock eller täck över med plastfolie och ställ in i kylskåpet 1–2 dagar.
4. Sila av rabarbern och häll upp på en flaska. Förvara i kylskåpet.
.
#kriiskitchen #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #beveragephotography #drinkphotography #drinksofinstagram #cocktails #summerflavours #summerrecipes #rhubarbgin #rhubarbrecipes
    %d