• Mat
  • Sött & bröd
  • Att dricka
  • Något litet
menu icon
go to homepage
  • Mat
  • Sött & bröd
  • Att dricka
  • Något litet
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • search icon
    Homepage link
    • Mat
    • Sött & bröd
    • Att dricka
    • Något litet
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • ×

    Chips med chèvre, prosciuttosmulor och balsamicosirap

    2021-12-28

    Till receptet
    The recipe
    Chips med getost

    Att bjuda dina gäster på chips med chèvre och prosciuttosmulor tillsammans med något bubbligt brukar alltid vara en succé.

    Om du vill ha en annan smakvariant så kan jag starkt rekommendera att servera chipsen tillsammans med löjrom och smetana.


    Chips med chèvre, prosciuttosmulor och balsamicosirap

    4 personer

    Ingredienser

    • 150–200 g lättsaltade chips
    • 150 g chèvre
    • 1 dl crème fraiche
    • 1 dl färskost
    • 100 g prosciutto, i skivor
    • 4 msk balsamvinäger
    • 2 msk honung
    • nymalen svartpeppar

    Gör så här

    1. Sätt ugnen på 175°C.
    2. Lägg ut prosciuttoskivorna på en ugnsplåt täckt med bakplåtspapper och ställ in i ugnen i ca 10–15 minuter, dom ska bli knapriga. Låt svalna på plåten.
    3. Blanda balsamvinäger och honung i en kastrull och koka ihop till en krämig sirap. Var försiktig så det inte bränner vid.
    4. Smula getost och blanda med crème fraiche och färskost. Mixa till en slät kräm med en stavmixer.
    5. Bred ut chipsen på ett stort fat eller flera små assietter.
    6. Klicka över chèvre-krämen och smula över prosciutton.
    7. Avsluta med att ringla över balsamicosirap och vrid några varv med pepparkvarnen.
    8. Servera genast.


    Chips with chèvre, prosciutto crumbs and balsamic reduction

    serves 4

    Ingredients

    • 150–200 g sea salted potato chips
    • 150 g chèvre cheese
    • 100 g crème fraiche
    • 100 g cream cheese
    • 100 g prosciutto, in slices
    • 4 tbsp balsamic vinegar
    • 2 tbsp honey
    • nymalen svartpeppar

    How to

    1. Set the oven to 347°F (175°C).
    2. Place the prosciutto slices on a baking tray covered with parchment paper and cook in the oven for about 10–15 minutes, they should be crispy. Set aside.
    3. Whisk together balsamic vinegar and honey in a saucepan and cook to a thick syrup. Be careful so it don't burn.
    4. Crumble the chèvre and mix it smooth together with crème fraiche and cream cheese with a hand blender.
    5. Spread the potato chips on a large platter or several small plates.
    6. Click out the chèvre crème and crumble over the prosciutto.
    7. Drizzle over the balsamic reduction and sprinkle over freshly ground black pepper.
    8. Serve immediately.

    Gilla detta:

    Gilla Laddar in …

    Du kanske också gillar

    • Lime- och timjancocktail
      Timjan- och limecocktail
    • Crostini med getost och kvitten
      Crostini med getost och kvitten
    • Pepprig nötmix
      Pepprig nötmix
    • Kryddig Roséglögg
      Kryddig roséglögg

    Lämna gärna ett svar Avbryt svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

    Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Jag-2024_Presentation.png

    Hej och välkommen, vad härligt att du har hittat hit! Jag heter Ulrica och här hoppas jag att du ska hitta svaret på den svåra frågan "Vad blir det för mat?" och inspiration till vad du vill bjuda på vid nästa fika eller fest.

    Matinspiration för alla tillfällen helt enkelt.

    Läs mer

    FRUKOST-TIPS

    • Raw Ginger shots
      Raw ginger shot
    • Bananbröd (lchf)
      Bananbröd (lchf)
    • Chiapudding med kokos och kardemumma
      Chiapudding med kokos och kardemumma
    • Blåbärssmoothie
      Blåbärssmoothie

    Footer

    INSTAGRAM

    What could be a more delicious sweet treat in the What could be a more delicious sweet treat in the summer than ice cream? 🍦
.
Vad kan vara en godare sötsak på sommaren än glass? 🍦
.
.
#foodstylingandphotography #icecreamlover #icecreamtime #foodphotography #kriiskitchen #homemadeicecream #foodstories #stilllifefoodphotography #summerflavours #summerrecipes #icecreamlovers
    My favourite summer berry has to be the strawberry My favourite summer berry has to be the strawberry. 🍓🌸
.
Mitt favoritbär i sommartider måste ändå vara jordgubben. 🍓🌸
.
.
#foodstylingandphotography #foodphotography #kriiskitchen #foodstories #stilllifefoodphotography #summerflavours #summerrecipes #strawberries #jordgubbar #summerberries
    Give your ice cubes that little something extra. 🌸🌼
.
Ge dina iskuber det där lilla extra. 🌸🌼
.
.
#foodstylingandphotography #kriiskitchen #stilllifefoodphotography #flowericecubes #icecubes
    Summer is here, and before it’s over, I will hav Summer is here, and before it’s over, I will have eaten my own weight in strawberries. 🍓
.
Sommaren är här och innan den är över har jag ätit min egen vikt i jordgubbar. 🍓
.
.
#summerflavours #foodphotography #foodstories #foodstylingandphotography #kriiskitchen #foodandflatlay #strawberries
    A strawberry's best friend has to be lime sugar. 🍓
Recipe:
1 lime, zest
90 g granulated sugar
1️⃣ Mix the zest from the lime together with the granulated sugar.
2️⃣ Serve with fresh strawberries.
.
En jordgubbes bästa vän måste ändå vara limesocker. 🍓
Recept:
1 lime, rivet zest
1 dl strösocker
1️⃣ Blanda samman zest från lime tillsammans med strösockret.
2️⃣ Servera tillsammans med färska jordgubbar.
.
.
#summerrecipes #summerflavours #foodstories #kriiskitchen #foodphotography #foodstylingandphotography #strawberries #limesugar
    Rhubarb Gin & Tonic. 🩷 Recipe: 200 g rhubarb 40 Rhubarb Gin & Tonic. 🩷
Recipe:
200 g rhubarb
400 ml gin
1. Rinse, trim and slice the rhubarb.
2. Pour the gin into a glass jar or pitcher and add the rhubarb.
3. Place a lid or cover with plastic wrap and place in the refrigerator for 1–2 days.
4. Strain the rhubarb and pour into a bottle. Store in the refrigerator.
.
Rabarbergin & Tonic. 🩷
Recept:
200 g rabarber
400 ml gin
1. Skölj, ansa och skiva rabarbern.
2. Häll upp gin i en glasburk eller kanna och tillsätt rabarbern.
3. Sätt på ett lock eller täck över med plastfolie och ställ in i kylskåpet 1–2 dagar.
4. Sila av rabarbern och häll upp på en flaska. Förvara i kylskåpet.
.
#kriiskitchen #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #beveragephotography #drinkphotography #drinksofinstagram #cocktails #summerflavours #summerrecipes #rhubarbgin #rhubarbrecipes
    %d