Att bjuda dina gäster på chips med chèvre och prosciuttosmulor tillsammans med något bubbligt brukar alltid vara en succé.
Om du vill ha en annan smakvariant så kan jag starkt rekommendera att servera chipsen tillsammans med löjrom och smetana.
Chips med chèvre, prosciuttosmulor och balsamicosirap
4 personer
Ingredienser
- 150–200 g lättsaltade chips
- 150 g chèvre
- 1 dl crème fraiche
- 1 dl färskost
- 100 g prosciutto, i skivor
- 4 msk balsamvinäger
- 2 msk honung
- nymalen svartpeppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°C.
- Lägg ut prosciuttoskivorna på en ugnsplåt täckt med bakplåtspapper och ställ in i ugnen i ca 10–15 minuter, dom ska bli knapriga. Låt svalna på plåten.
- Blanda balsamvinäger och honung i en kastrull och koka ihop till en krämig sirap. Var försiktig så det inte bränner vid.
- Smula getost och blanda med crème fraiche och färskost. Mixa till en slät kräm med en stavmixer.
- Bred ut chipsen på ett stort fat eller flera små assietter.
- Klicka över chèvre-krämen och smula över prosciutton.
- Avsluta med att ringla över balsamicosirap och vrid några varv med pepparkvarnen.
- Servera genast.
Chips with chèvre, prosciutto crumbs and balsamic reduction
serves 4
Ingredients
- 150–200 g sea salted potato chips
- 150 g chèvre cheese
- 100 g crème fraiche
- 100 g cream cheese
- 100 g prosciutto, in slices
- 4 tbsp balsamic vinegar
- 2 tbsp honey
- nymalen svartpeppar
How to
- Set the oven to 347°F (175°C).
- Place the prosciutto slices on a baking tray covered with parchment paper and cook in the oven for about 10–15 minutes, they should be crispy. Set aside.
- Whisk together balsamic vinegar and honey in a saucepan and cook to a thick syrup. Be careful so it don't burn.
- Crumble the chèvre and mix it smooth together with crème fraiche and cream cheese with a hand blender.
- Spread the potato chips on a large platter or several small plates.
- Click out the chèvre crème and crumble over the prosciutto.
- Drizzle over the balsamic reduction and sprinkle over freshly ground black pepper.
- Serve immediately.
Lämna gärna ett svar