Dessa ceasarburgare är av godaste sort, nämligen den hemmagjorda. Den är inte speciellt svår att laga och många ingredienser har man redan hemma i skåpen. Så testa!
Ok nu vågar vi vägra tacos denna helg.
Ceasarburgare
4 personer
Ingredienser – Burgare
- 400 g kycklingfärs
- 0,5 dl ströbröd
- 0,5 dl mjölk eller grädde
- 0,5 rödlök
- 2 vitlöksklyftor
- flingsalt och nymalen svartpeppar
- smör till pannan
Ingredienser – Ceasardressing
- 2 dl gräddfil
- 0,75 dl majonnäs
- 1 vitlöksklyfta
- flingsalt och nymalen svartpeppar
- 1 dl lagrad ost, riven
Ingredienser – Till servering
- 0,5 paket bacon
- 0,5 rölök, i tunna skivor
- 4 hamburgerbröd
- 1 påse blandsallad
- 1 avokado, i skivor
Gör så här
- Blanda ströbröd med mjölk eller grädde och låt stå i 3 minuter.
- Gör dressingen. Rör ihop gräddfil med majonnäs och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner osten och ställ kallt fram till servering.
- Riv lök och vitlök till burgarna. Blanda ner i färsen tillsammans med ströbrödsblandningen. Salta och peppra.
- Forma 4 burgare och lägg dem på en vattensköljd skärbräda.
- Hetta upp smör i en panna och stek burgarna gyllene, ca 5 minuter på varje sida. Sänk värmen och låt eftersteka 2–3 minuter tills de är helt genomstekta.
- Hetta upp en panna utan fett och stek baconskivorna knapriga. Låt rinna av på hushållspapper.
- Skiva avokado och lök, rosta eller stek bröden i en panna med smör.
- Lägg upp de nystekta burgarna på de rostade bröden. Fördela sallad, avokadoskivor, lök och den goda dressingen ovanpå.
Recept: Monika Ahlberg
Joanna - by blondie säger
Ser väldigt gott ut! 🙂
Hemmagjorda burgare smakar ju bäst!
Från sött till salt säger
Tack! Ja du har helt rätt och dessa är jättegoda. Det är gott att inte alltid bara använda kött utan byta ut mot kyckling- eller fiskfärs. 🙂
Sandras Matkrypin säger
Vilken burgare! Jag klan inte få nog av burgare i olika former men något liknande den här har jag aldrig testat 🙂 Den ser supergod ut!
Från sött till salt säger
Ja och dom blir nog ännu godare på grillen! 🙂