Dessa brownies passar perfekt tillsammans med lite blandade scones, kakor, clotted cream, marmelad och det självklara teet när du bjuder på afternoon tea. Härlig chokladsmak och fina att titta på.
Stansa ut dom i den form du vill ha och spritsa med valfri tyll.
Brownies med chokladtopping
Ingredienser – Brownies
- 150 g smör
- 150 g mörk blockchoklad
- 2 st ägg
- 1,5 dl socker
- 1,5 dl vetemjöl
Ingredienser – Kaffeganache
- 100 g mörk choklad, 70%
- 1 dl vispgrädde
- 1 msk honung
- 1,5 msk snabbkaffe
- 1 msk smör
Gör så här – Brownies
- Sätt ugnen på 175°C.
- Smält smöret tillsammans med chokladen på svag värme. Låt svalna något.
- Tillsätt ägg, socker och vetemjöl, rör smeten jämn och slät.
- Klä en 15×20 cm stor form med bakplåtspapper och bred ut smeten.
- Grädda mitt i ugnen i 20–25 minuter.
Gör så här – Kaffeganache
- Hacka chokladen och lägg den i en skål.
- Koka upp grädde, honung och kaffe.
- Häll blandningen över chokladen och mixa med stavmixer. Tillsätt smöret och mixa igen. Låt stå i rumstemperatur i minst 2 timmar.
- Fyll ganachen i en spritspåse med tyll.
- Ta med ett litet kakmått ut lagom stora bitar av brownie-kakan.
- Spritsa ut ganache på varje bit och dekorera med sockerpärlor.
Recept: Åsa Swanberg
Kristin @ The Chocolate Box säger
Chokladfabriken för godaste pralinerna. Rosendals Trädgård kan jag verkligen rekommendera, speciellt om det är bra väder. Så fint där ute! Jag provade inget fika när jag var där sist, men deras bröd är urgott! Man kan köpa med sig bröd hem och annat smått och gott i deras butik. De blev ju nyss utnämnda till Årets fikaställe av The White Guide också 🙂 Cupcake Sthlm är ett ställe jag tänkt besöka, men har inte blivit av än. Annars gillar jag att gå omkring i Söderhallarna, och där finns The English Shop också som har massa roligt till bakning 🙂
Hoppas ni får det trevligt! 🙂
Från sött till salt säger
Oh tack vilka bra tips! Ska genast googla fram vart ställena ligger. Tusen tack. 🙂