Alltså saftigare bananmuffins får man leta efter. Helt fantastiska och perfekta på fikabordet eller i en liten cellofanpåse att ge bort till någon man tycker extra mycket om.
Bananmuffins
ca 12 muffins
Ingredienser
- 1 dl strösocker
- 2 dl florsocker
- 150 g mjukt smör
- 3 st mogna bananer
- 2 st ägg
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 0,5 tsk malen kanel
- valnötter
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°C.
- Vispa strösocker, florsocker och smör poröst och krämigt.
- Mixa banan och blanda i smeten, tillsätt ägg.
- Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten.
- Fyll muffinsformar till 2/3 med smeten och lägg en valnötshalva ovanpå.
- Gräda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
Kristin // The Chocolate Box säger
Vad gott det låter! Banan och valnötter är ju supersmarrigt ihop 🙂
Från sött till salt säger
Ja verkligen. 🙂
julia säger
mums!!
Från sött till salt säger
Det är det rätta ordet för dom. 🙂
Hanna säger
Åhhh, dom måste testas. Jag älskar verkligen den kombinationen av valnötter och banan 🙂
Från sött till salt säger
Ja det måste du verkligen göra! 🙂
theresemolander säger
Åh, de ska jag prova, de låter supergoda! Och en perfekt anledning att använda mina formar, av någon anledning så lyckas jag inte få mina vanliga cupcakes att bli bra i de där formarna!
Från sött till salt säger
Låter som en bra idé. Säg till hur det gick. Lycka till! 🙂