Den godaste banana bread jag någonsin bakat...
...åh just det, toppingen är inte så dålig den heller. 🙂
Banana bread med choklad
1 kaka
Ingredienser – kaka
- 4 dl vetemjöl
- 1 tsk bikarbonat
- 0,5 tsk salt
- 4 bananer
- 0,75 dl mörk choklad, grovt hackad
- 125 g smör, rumsvarmt
- 1,5 dl ljust muscovadosocker
- 2 ägg
Ingredienser – topping
- 1 dl naturell färskost
- 0,5 dl nutella
Gör så här – kaka
- Sätt ugnen på 200°C.
- Klä en form, ca 1,5 liter, med bakplåtspapper.
- Blanda samman mjöl, bikarbonat och salt i en skål.
- Mosa bananerna och ställ åt sidan.
- Vispa samman smör och socker, vispa ner ett ägg i taget och tillsätt de mosade bananerna och den hackade chokladen. Vänd till sist ner mjölblandningen och blanda till en slät smet.
- Fyll formen med smeten och grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Känn med en sticka att den är klar, den ska inte vara kladdig.
- Låt kakan stå en stund innan den stjälps upp på ett galler för att svalna.
Gör så här – topping
- Blanda färskost och nutella till en jämn kräm.
- Vill du ha den sötare tillsätter du mer nutella, vill du inte ha den så söt så tar du i lite mindre.
Lämna gärna ett svar