Denna sidosallad med balsamicomarinerade morotslantar och sockerärtor rekommenderas varmt. Den är lagom krispig och färgglad. Jag antar att ni liksom jag väntar på de svenska solvarma tomaterna som man äter som godis. Det dröjer tyvärr lite till innan dom dyker upp, men snart så och då får t.ex. en sådan här sallad vara ett substitut när man vill ha något annat än sallad och gurka.
Balsamicomarinerade morotslantar och sockerärter
Ingredienser
- 3 morötter
- 0,5 purjolök
- 150 g sockerärter
- 1 tärning höns- eller grönsaksbuljong
- 3 msk vit balsamvinäger
- 6 msk olivolja
- flingsalt
Gör så här
- Skala och skär morötterna i 3–4 mm tunna sneda slantar och strimla purjolöken på snedden.
- Koka morotsslantarna i vatten med en buljongtärning i ca 10 minuter.
- Tillsätt sockerärterna och strimlad purjolök.
- Låt koka ytterligare i 1 minut. Häll av vattnet och lägg upp i en skål.
- Vispa ihop balsamvinäger och olivolja och häll över de varma grönsakerna. Strö över flingsalt och rör om.
Recept: Monica Ahlberg
Lämna gärna ett svar