När M hade sitt födelsedagskalas för kompisarna så glömde jag att ta fram och bjuda på dessa minicupcakes som både är ägg- och mjölkfria.
Nu tror ju inte jag att dom led alla helvetets kval för detta eftersom dom hade fullt sjå att hinna trycka i sig chokladbollar, maränger och glasstårta innan det bar av till M's rum för improviserade rollspel.
Det blev alltså lite mer kaka till mamma och pappa när gästerna hade gått. 😉
För att varken innehålla ägg eller mjölkprodukter så blev dom helt klart godkända, men det är klart det är ju inte riiiiiktiigt som vanliga muffins.
Tyvärr fick jag slänga första omgången muffins eftersom jag fyllde dom alldeles för mycket vilket gjorde att jag hade små vulkaner som allihop fick var sitt utbrott på plåten. Alltså höjer jag ett varningens finger. Fyll. Inte. Formarna. För. Mycket.
Detta gjorde att jag egentligen inte har någon koll på hur många muffins det blev i slutändan, dom första åkte ju rätt i soporna. Men om jag säger 50 stycken så tror jag inte att jag har överdrivit i alla fall.
Ägg- och mjölkfria minicupcakes
ca 50 minimuffins
Ingredienser – muffins
- 4 dl vetemjöl
- 2 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 tsk bakpulver
- 2,5 dl havredryck, t.ex. Oatly
- 50 g mjölkfritt margarin
- 2 msk apelsinjuicekoncentrat
Ingredienser – frosting
- 100 gram mjölkfritt margarin, rumstempererat
- 6 dl florsocker
- 3 tsk vaniljsocker
- 0,5 dl havredryck, t.ex. Oatly
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°C.
- Blanda samman vetemjöl, strösocker, vaniljsocker och bakpulver i en bunke.
- Vispa samman apelsinjuice och havredryck i en bunke. Smält margarinet och blanda ner det i havredrycken.
- Sikta ner mjölblandningen under omrörning i havredrycken och rör om till en slät smet.
- Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt (om formarna är av hårdare papper behövs ingen muffinsplåt) och fyll formarna till 2/3 med smeten.
- Ställ in plåten i mitten av ugnen i ca 12 minuter. Känn med en sticka, den ska inte vara kladdig. Har du större formar så tar det självklart lite längre tid.
- Låt muffinsarna svalna helt.
- Rör ihop margarinet tillsammans med florsocker och vaniljsocker. Späd med lite havredryck till önskad konsistens. Spritsa ut små toppar på muffinsarna och dekorera med t.ex. strössel.
Marie Roald
Oppskriften ser kjempefin ut! Og utrolig søte!
Krii's Kitchen
Tack så mycket! 🙂
Ella
Kan man utesluta apelsinjuicekoncentratet?
Krii's Kitchen
Ja det bör gå bra. ?