Krii's Kitchen

  • Mat
  • Sött & bröd
  • Att dricka
  • Något litet
menu icon
go to homepage
  • Mat
  • Sött & bröd
  • Att dricka
  • Något litet
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • search icon
    Homepage link
    • Mat
    • Sött & bröd
    • Att dricka
    • Något litet
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • ×

    Whisky- och lakritsnötter

    2021-11-30

    Till receptet
    The recipe
    Whisky-och-lakritsnötter

    Dessa enkla whisky- och lakritsnötter kommer bli ett välkommet inslag nästa gång du har fest.

    Det blir en rejäl burk men jag lovar att dom kommer att gå åt snabbt och har du inte lakritsgranulat hemma så funkar det utmärkt med bara smaksättningen av whisky. Lakritstonen satte bara lite pricken över i så att säga.


    Whisky- och lakritsnötter

    1 stor burk

    Ingredienser

    • 250 g pecannötter
    • 200 g sötmandel
    • 3 msk honung
    • 2 msk whisky
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk flingsalt
    • lakritsgranulat

    Gör så här

    1. Värm ugnen till 175°C.
    2. Blanda samman honung, whisky, olivolja och flingsalt i en skål och vänd sedan nötterna. Blanda noga.
    3. Bred ut nötterna på en bakplåtspappersklädd plåt och rosta dom i ugnen i ca 25 minuter.
    4. Ta ut dom och strö genast över lakritsgranulat och låt svalna.
    5. Förvara i en burk med tätslutande lock i rumstemperatur.

    Nuts with whisky and liquorice

    1 big jar

    Ingredients

    • 250 g pecans
    • 200 g sweet almond
    • 3 tbsp honey
    • 2 tbsp whiskey
    • 1 tbsp olive oil
    • 1 tbsp flake salt
    • liquorice granules

    How to

    1. Preheat the oven to 347°F (175°C).
    2. Whisk together honey, whisky, olive oil and flake salt in a bowl. Add the nuts in the bowl and blend it together.
    3. Spread the nuts on a baking sheet lined with parchment paper and roast them in the oven for about 25 minutes.
    4. Take them out and immediately sprinkle over liquorice granules and let it cool.
    5. Store in a jar with a tight-fitting lid at room temperature.

    Gilla detta:

    Gilla Laddar in …

    Du kanske också gillar

    • Chiapudding med kakao
      Chiapudding med kakao
    • Crostini med getost och kvitten
      Crostini med getost och kvitten
    • Pepprig nötmix
      Pepprig nötmix
    • Torkade apelsinskivor
      Torkade apelsinskivor i ugnen

    Lämna gärna ett svar Avbryt svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

    Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Jag-2024_Presentation.png

    Hej och välkommen, vad härligt att du har hittat hit! Jag heter Ulrica och här hoppas jag att du ska hitta svaret på den svåra frågan "Vad blir det för mat?" och inspiration till vad du vill bjuda på vid nästa fika eller fest.

    Matinspiration för alla tillfällen helt enkelt.

    Läs mer

    FRUKOST-TIPS

    • Raw Ginger shots
      Raw ginger shot
    • Bananbröd (lchf)
      Bananbröd (lchf)
    • Chiapudding med kokos och kardemumma
      Chiapudding med kokos och kardemumma
    • Blåbärssmoothie
      Blåbärssmoothie

    Footer

    INSTAGRAM

    Give your ice cubes that little something extra. 🌸🌼
.
Ge dina iskuber det där lilla extra. 🌸🌼
.
.
#foodstylingandphotography #kriiskitchen #stilllifefoodphotography #flowericecubes #icecubes
    Summer is here, and before it’s over, I will hav Summer is here, and before it’s over, I will have eaten my own weight in strawberries. 🍓
.
Sommaren är här och innan den är över har jag ätit min egen vikt i jordgubbar. 🍓
.
.
#summerflavours #foodphotography #foodstories #foodstylingandphotography #kriiskitchen #foodandflatlay #strawberries
    A strawberry's best friend has to be lime sugar. 🍓
Recipe:
1 lime, zest
90 g granulated sugar
1️⃣ Mix the zest from the lime together with the granulated sugar.
2️⃣ Serve with fresh strawberries.
.
En jordgubbes bästa vän måste ändå vara limesocker. 🍓
Recept:
1 lime, rivet zest
1 dl strösocker
1️⃣ Blanda samman zest från lime tillsammans med strösockret.
2️⃣ Servera tillsammans med färska jordgubbar.
.
.
#summerrecipes #summerflavours #foodstories #kriiskitchen #foodphotography #foodstylingandphotography #strawberries #limesugar
    Rhubarb Gin & Tonic. 🩷 Recipe: 200 g rhubarb 40 Rhubarb Gin & Tonic. 🩷
Recipe:
200 g rhubarb
400 ml gin
1. Rinse, trim and slice the rhubarb.
2. Pour the gin into a glass jar or pitcher and add the rhubarb.
3. Place a lid or cover with plastic wrap and place in the refrigerator for 1–2 days.
4. Strain the rhubarb and pour into a bottle. Store in the refrigerator.
.
Rabarbergin & Tonic. 🩷
Recept:
200 g rabarber
400 ml gin
1. Skölj, ansa och skiva rabarbern.
2. Häll upp gin i en glasburk eller kanna och tillsätt rabarbern.
3. Sätt på ett lock eller täck över med plastfolie och ställ in i kylskåpet 1–2 dagar.
4. Sila av rabarbern och häll upp på en flaska. Förvara i kylskåpet.
.
#kriiskitchen #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #beveragephotography #drinkphotography #drinksofinstagram #cocktails #summerflavours #summerrecipes #rhubarbgin #rhubarbrecipes
    Heirloom tomatoes are the best kind of tomato. . H Heirloom tomatoes are the best kind of tomato.
.
Heirloom-tomater är verkligen de bästa sortens tomater.
.
.
#summerflavours #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #tomatoes #heirloomtomatoes
    Did you make something with lilacs this year? . La Did you make something with lilacs this year?
.
Lagade du något med syrener i år?
.
.
#kriiskitchen #foodphotography #foodstylingandphotography #foodstories #nordicfood #springflavours #springrecipes #lilacsyrup #lilacrecipes #colourfulfood
    %d