Dessa enkla whisky- och lakritsnötter kommer bli ett välkommet inslag nästa gång du har fest.
Det blir en rejäl burk men jag lovar att dom kommer att gå åt snabbt och har du inte lakritsgranulat hemma så funkar det utmärkt med bara smaksättningen av whisky. Lakritstonen satte bara lite pricken över i så att säga.
Whisky- och lakritsnötter
1 stor burk
Ingredienser
- 250 g pecannötter
- 200 g sötmandel
- 3 msk honung
- 2 msk whisky
- 1 msk olivolja
- 1 msk flingsalt
- lakritsgranulat
Gör så här
- Värm ugnen till 175°C.
- Blanda samman honung, whisky, olivolja och flingsalt i en skål och vänd sedan nötterna. Blanda noga.
- Bred ut nötterna på en bakplåtspappersklädd plåt och rosta dom i ugnen i ca 25 minuter.
- Ta ut dom och strö genast över lakritsgranulat och låt svalna.
- Förvara i en burk med tätslutande lock i rumstemperatur.
Nuts with whisky and liquorice
1 big jar
Ingredients
- 250 g pecans
- 200 g sweet almond
- 3 tbsp honey
- 2 tbsp whiskey
- 1 tbsp olive oil
- 1 tbsp flake salt
- liquorice granules
How to
- Preheat the oven to 347°F (175°C).
- Whisk together honey, whisky, olive oil and flake salt in a bowl. Add the nuts in the bowl and blend it together.
- Spread the nuts on a baking sheet lined with parchment paper and roast them in the oven for about 25 minutes.
- Take them out and immediately sprinkle over liquorice granules and let it cool.
- Store in a jar with a tight-fitting lid at room temperature.
Lämna gärna ett svar