En fantastiskt god varm färskpotatissallad, eller den är snarare godast lite ljummen. Jag anser att det inte går att överdosera någon av ingredienserna förutom rödlöken så du sätter ihop den lite som du själv vill.
Jag tycker att den passar till precis vad som helst och gillar också att bara äta den med lite bröd till.
Varm färskpotatissallad
färskpotatis
olivolja
avokado
rödlök
fetaost
färsk oregano
- Skala färskpotatisen och koka den klar. Direkt efter att du hällt av kokvattnet häller du över en regäl skvätt olivolja och lägger på locket. Skaka runt lite försiktigt så att inte potatisen blir mosig och låt den stå en stund så att potatisen drar åt sig oljan.
- Strimla eller hacka rödlök, skär fetaost och avokado i tärningar och hacka den färska oreganon. Blanda runt i en stor skål.
- Häll av olivoljan från potatisen och blanda sedan försiktigt ner den i skålen med de övriga ingredienserna.
- Salta och peppra och servera med något grillat eller bara med lite gott bröd.
Lämna gärna ett svar