
Att göra eget varm choklad-pulver är hur enkelt som helst, så länge du har en liten mixer så går det på mindre än 5 minuter. Det är den perfekta gå-bort-presenten på hösten och vintern, för vem gillar inte varm choklad?

Toppa med extra allt eller inget alls om du föredrar det.
Varm choklad-pulver
ca 2,5 dl
Ingredienser
- 200 g mjölkchoklad
- 40 g (0,5 dl) ljust muscovadosocker
- 40 g (1 dl) kakao, av bra kvalitet
- 1 nypa salt
Gör så här
- Bryt chokladen i bitar och lägg den tillsammans med övriga ingredienser i en mixer/matberedare.
- Kör allt till små smulor med det behöver inte vara fint.
- Förvara pulvret i en fin glasburk med lock.
- Dosera med ca 3 msk chokladpulver till 2 dl varm mjölk, men smaka dig fram till det du själv tycker bäst om.
Tänk på att chokladpulvret inte kommer att lösas upp i kall mjölk, som O'boy.
Hot chocolate mix
makes 280 g
Ingredients
- 200 g milk chocolate
- 40 g light muscovado sugar
- 40 g cocoa powder
- a pinch of salt
How to
- Break the chocolate into pieces and add it together with the other ingredients in a food processor.
- Mix everything to a medium fine powder and store the in a glass jar with a lid.
- Use about 3 tablespoons of the chocolate mix to 200 ml of warm milk, but taste until you find what you like best.
Note that this powder won't dissolve in cold milk.
Annelie / blomsterochbakverk.se säger
Vilken fin bild, Ulrica! Och det där receptet tror jag min dotter kommer att anamma direkt. Om jag visar det för henne, hehe. Chokladigt, sött och varmt.
Jul på Liseberg fick jag uppleva förra julen och det var verkligen så himla fint! Så lyxigt att ha så nära. Förstår att ni gärna hänger där. Ha en fin vecka. Kram!
Krii's Kitchen säger
Tack Annelie!
Lägg till en klick grädde på toppen och pudra över lite kakao. Slurp!
Ja det är väldigt lyxigt att ha Liseberg så nära. I år tyckte vi verkligen att det var toppenfint uppbyggt. Man blir ju lite kräsen när man varit där så ofta. 😉
Kram på dig.