Krii's Kitchen

  • Mat
  • Sött & bröd
  • Att dricka
  • Något litet
menu icon
go to homepage
  • Mat
  • Sött & bröd
  • Att dricka
  • Något litet
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • search icon
    Homepage link
    • Mat
    • Sött & bröd
    • Att dricka
    • Något litet
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • ×

    Varm choklad-pulver

    2022-10-26

    Till receptet
    The recipe
    Varm choklad-pulver

    Att göra eget varm choklad-pulver är hur enkelt som helst, så länge du har en liten mixer så går det på mindre än 5 minuter. Det är den perfekta gå-bort-presenten på hösten och vintern, för vem gillar inte varm choklad?

    Toppa med extra allt eller inget alls om du föredrar det.


    Varm choklad-pulver

    ca 2,5 dl

    Ingredienser

    • 200 g mjölkchoklad
    • 40 g (0,5 dl) ljust muscovadosocker
    • 40 g (1 dl) kakao, av bra kvalitet
    • 1 nypa salt

    Gör så här

    1. Bryt chokladen i bitar och lägg den tillsammans med övriga ingredienser i en mixer/matberedare.
    2. Kör allt till små smulor med det behöver inte vara fint.
    3. Förvara pulvret i en fin glasburk med lock.
    4. Dosera med ca 3 msk chokladpulver till 2 dl varm mjölk, men smaka dig fram till det du själv tycker bäst om.

    Tänk på att chokladpulvret inte kommer att lösas upp i kall mjölk, som O'boy.



    Hot chocolate mix

    makes 280 g

    Ingredients

    • 200 g milk chocolate
    • 40 g light muscovado sugar
    • 40 g cocoa powder
    • a pinch of salt

    How to

    1. Break the chocolate into pieces and add it together with the other ingredients in a food processor.
    2. Mix everything to a medium fine powder and store the in a glass jar with a lid.
    3. Use about 3 tablespoons of the chocolate mix to 200 ml of warm milk, but taste until you find what you like best.

    Note that this powder won't dissolve in cold milk.


    Gilla detta:

    Gilla Laddar in …

    Du kanske också gillar

    • Lime- och timjancocktail
      Timjan- och limecocktail
    • Kryddig Roséglögg
      Kryddig roséglögg
    • Äppel- & Calvados cocktail
      Äpple & Calvados cocktail
    • Varm choklad
      Varm choklad

    Kommentarer

    1. Annelie / blomsterochbakverk.se säger

      november 17, 2014 at 11:17 f m

      Vilken fin bild, Ulrica! Och det där receptet tror jag min dotter kommer att anamma direkt. Om jag visar det för henne, hehe. Chokladigt, sött och varmt.

      Jul på Liseberg fick jag uppleva förra julen och det var verkligen så himla fint! Så lyxigt att ha så nära. Förstår att ni gärna hänger där. Ha en fin vecka. Kram!

      Svara
      • Krii's Kitchen säger

        november 17, 2014 at 11:20 f m

        Tack Annelie!

        Lägg till en klick grädde på toppen och pudra över lite kakao. Slurp!

        Ja det är väldigt lyxigt att ha Liseberg så nära. I år tyckte vi verkligen att det var toppenfint uppbyggt. Man blir ju lite kräsen när man varit där så ofta. 😉

        Kram på dig.

        Svara

    Lämna gärna ett svar Avbryt svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

    Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Jag-2024_Presentation.png

    Hej och välkommen, vad härligt att du har hittat hit! Jag heter Ulrica och här hoppas jag att du ska hitta svaret på den svåra frågan "Vad blir det för mat?" och inspiration till vad du vill bjuda på vid nästa fika eller fest.

    Matinspiration för alla tillfällen helt enkelt.

    Läs mer

    FRUKOST-TIPS

    • Raw Ginger shots
      Raw ginger shot
    • Bananbröd (lchf)
      Bananbröd (lchf)
    • Chiapudding med kokos och kardemumma
      Chiapudding med kokos och kardemumma
    • Blåbärssmoothie
      Blåbärssmoothie

    Footer

    INSTAGRAM

    Give your ice cubes that little something extra. 🌸🌼
.
Ge dina iskuber det där lilla extra. 🌸🌼
.
.
#foodstylingandphotography #kriiskitchen #stilllifefoodphotography #flowericecubes #icecubes
    Summer is here, and before it’s over, I will hav Summer is here, and before it’s over, I will have eaten my own weight in strawberries. 🍓
.
Sommaren är här och innan den är över har jag ätit min egen vikt i jordgubbar. 🍓
.
.
#summerflavours #foodphotography #foodstories #foodstylingandphotography #kriiskitchen #foodandflatlay #strawberries
    A strawberry's best friend has to be lime sugar. 🍓
Recipe:
1 lime, zest
90 g granulated sugar
1️⃣ Mix the zest from the lime together with the granulated sugar.
2️⃣ Serve with fresh strawberries.
.
En jordgubbes bästa vän måste ändå vara limesocker. 🍓
Recept:
1 lime, rivet zest
1 dl strösocker
1️⃣ Blanda samman zest från lime tillsammans med strösockret.
2️⃣ Servera tillsammans med färska jordgubbar.
.
.
#summerrecipes #summerflavours #foodstories #kriiskitchen #foodphotography #foodstylingandphotography #strawberries #limesugar
    Rhubarb Gin & Tonic. 🩷 Recipe: 200 g rhubarb 40 Rhubarb Gin & Tonic. 🩷
Recipe:
200 g rhubarb
400 ml gin
1. Rinse, trim and slice the rhubarb.
2. Pour the gin into a glass jar or pitcher and add the rhubarb.
3. Place a lid or cover with plastic wrap and place in the refrigerator for 1–2 days.
4. Strain the rhubarb and pour into a bottle. Store in the refrigerator.
.
Rabarbergin & Tonic. 🩷
Recept:
200 g rabarber
400 ml gin
1. Skölj, ansa och skiva rabarbern.
2. Häll upp gin i en glasburk eller kanna och tillsätt rabarbern.
3. Sätt på ett lock eller täck över med plastfolie och ställ in i kylskåpet 1–2 dagar.
4. Sila av rabarbern och häll upp på en flaska. Förvara i kylskåpet.
.
#kriiskitchen #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #beveragephotography #drinkphotography #drinksofinstagram #cocktails #summerflavours #summerrecipes #rhubarbgin #rhubarbrecipes
    Heirloom tomatoes are the best kind of tomato. . H Heirloom tomatoes are the best kind of tomato.
.
Heirloom-tomater är verkligen de bästa sortens tomater.
.
.
#summerflavours #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #tomatoes #heirloomtomatoes
    Did you make something with lilacs this year? . La Did you make something with lilacs this year?
.
Lagade du något med syrener i år?
.
.
#kriiskitchen #foodphotography #foodstylingandphotography #foodstories #nordicfood #springflavours #springrecipes #lilacsyrup #lilacrecipes #colourfulfood
    %d