Hemmagjort vaniljsocker slår det man köper i butik med råge antingen det står äkta vanilj på eller inte. Har du en matberedare eller en liten mixer så kan det inte bli så mycket enklare än så här.
Vaniljsocker
4 dl
Ingredienser
- 2 vaniljstänger
- 340 g (4 dl) strösocker
Gör så här
- Dela vaniljstängerna på längden, lägg på en tallrik och låt dom torka i rumstemperatur några dagar.
- Mixa vaniljstängerna med sockret till ett fint pulver. Sikta genom en sikt eller sil för att avlägsna de hårda bitarna från vaniljstängerna. (Kan upprepas några gånger.)
- Förvara torrt i tätslutande burk.
Vanilla sugar
Makes 340 g
Ingredients
- 2 vanilla pods
- 340 g granulated sugar
How to
- Split the vanilla pods lengthwise, place on a plate and let them dry at room temperature for a few days.
- Mix the vanilla pods with the sugar to a fine powder. Sift through a sieve or strainer to remove the hard pieces from the vanilla pods. (Can be repeated a few times.)
- Store dry in a tightly closed jar.
Lämna gärna ett svar