• Mat
  • Sött & bröd
  • Att dricka
  • Något litet
menu icon
go to homepage
  • Mat
  • Sött & bröd
  • Att dricka
  • Något litet
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • search icon
    Homepage link
    • Mat
    • Sött & bröd
    • Att dricka
    • Något litet
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • ×

    Vaniljmarinerad citrus med maränger och grädde

    2024-12-29

    Till receptet
    The recipe
    Vaniljmarinerad citrus med maränger och grädde

    Vaniljmarinerad citrus är verkligen en toppendessert att bjuda på när du vill imponera lite men ändå hålla det enkelt. Syrlig citrus i en vaniljsmakande sockerlag, knaprig maräng och fluffig grädde blir verkligen en toppenkombination.

    Det bästa? Du kan förbereda nästan allt i förväg och bara lägga ihop det när det är dags att servera. Perfekt för en avslappnad middag med familj och vänner!

    Vaniljmarinerad citrus med maränger och grädde

    Vaniljmarinerad citrus med maränger och grädde

    6 personer

    Ingredienser

    • 4 apelsiner
    • 2 blodapelsiner eller röd grapefrukt
    • 1 dl strösocker
    • 1 dl vatten
    • 1 msk citron, pressad
    • 0,5 vaniljstång eller 0,5 tsk vaniljpulver
    • 1 msk Cointreau
    • 3 dl vispgrädde
    • 24 maränger

    Gör så här

    1. Skär av skalet på citrusfrukten med en vass kniv. Skär sedan citrusen i tunna skivor.
    2. Om du använder vaniljstång, dela den på längden och skrapa ur fröna.
    3. Koka upp socker, vatten, pressad citron och vaniljstång samt urskrapade frön i en kastrull.
    4. Lägg ner citrusskivorna i sockerlagen och låt de sjuda på svag värme i ca 3 minuter.
    5. Ta av kastrullen från värmen och häll ner Cointreau, rör om och låt svalna helt.
    6. Fördela citrusen i glas eller på tallrikar och ringla över lite av sockerlagen. Strö över krossade maränger och en klick grädde. Servera genast.

    Tips! Använd gärna de citrusfrukter du tycker bäst om. Jag har använt ganska mycket röd grapefrukt eftersom jag tycker om det lite beska som den tillför. Dock kan hinnorna mellan fruktköttet kännas lite segt. Skär då istället frukten i mindre bitar innan servering och ta bort hinnorna.


    Vanilla-infused citrus with meringues and cream

    serves 6

    Ingredients

    • 4 oranges
    • 2 blood oranges or red grapefruit
    • 90 g granulated sugar
    • 100 ml water
    • 1 tbsp lemon juice
    • 0.5 vanilla pod or 0.5 tsp vanilla powder
    • 1 tbsp Cointreau
    • 300 ml heavy cream
    • 24 meringues

    How to

    1. Use a sharp knife to remove the peel from the citrus fruits. Slice the fruits into thin rounds.
    2. If using a vanilla pod, split it lengthwise and scrape out the seeds.
    3. In a saucepan, bring the sugar, water, lemon juice, vanilla pod (and seeds) to a boil.
    4. Add the citrus slices to the syrup and simmer gently over low heat for about 3 minutes.
    5. Remove the saucepan from the heat, stir in the Cointreau, and allow the mixture to cool completely.
    6. Divide the citrus slices between glasses or plates, drizzle some of the syrup on top and add crushed meringues. Add a dollop of whipped cream and serve immediately.

    Tips! Feel free to use your favourite citrus fruits. I’ve used quite a bit of red grapefruit because I enjoy the slight bitterness it adds. However, the membranes between the segments can feel a bit chewy. If that’s the case, cut the fruit into smaller pieces before serving and remove the membranes.


    Gilla detta:

    Gilla Laddar in …

    Du kanske också gillar

    • Citron- och rosmarinkakor
      Citron- och rosmarinkakor
    • Jordgubbssylt med vanilj
      Jordgubbssylt med vanilj
    • Affogato
      Affogato
    • Key Lime Pie
      Key Lime pie

    Lämna gärna ett svar Avbryt svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

    Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Jag-2024_Presentation.png

    Hej och välkommen, vad härligt att du har hittat hit! Jag heter Ulrica och här hoppas jag att du ska hitta svaret på den svåra frågan "Vad blir det för mat?" och inspiration till vad du vill bjuda på vid nästa fika eller fest.

    Matinspiration för alla tillfällen helt enkelt.

    Läs mer

    FRUKOST-TIPS

    • Raw Ginger shots
      Raw ginger shot
    • Bananbröd (lchf)
      Bananbröd (lchf)
    • Chiapudding med kokos och kardemumma
      Chiapudding med kokos och kardemumma
    • Blåbärssmoothie
      Blåbärssmoothie

    Footer

    INSTAGRAM

    What could be a more delicious sweet treat in the What could be a more delicious sweet treat in the summer than ice cream? 🍦
.
Vad kan vara en godare sötsak på sommaren än glass? 🍦
.
.
#foodstylingandphotography #icecreamlover #icecreamtime #foodphotography #kriiskitchen #homemadeicecream #foodstories #stilllifefoodphotography #summerflavours #summerrecipes #icecreamlovers
    My favourite summer berry has to be the strawberry My favourite summer berry has to be the strawberry. 🍓🌸
.
Mitt favoritbär i sommartider måste ändå vara jordgubben. 🍓🌸
.
.
#foodstylingandphotography #foodphotography #kriiskitchen #foodstories #stilllifefoodphotography #summerflavours #summerrecipes #strawberries #jordgubbar #summerberries
    Give your ice cubes that little something extra. 🌸🌼
.
Ge dina iskuber det där lilla extra. 🌸🌼
.
.
#foodstylingandphotography #kriiskitchen #stilllifefoodphotography #flowericecubes #icecubes
    Summer is here, and before it’s over, I will hav Summer is here, and before it’s over, I will have eaten my own weight in strawberries. 🍓
.
Sommaren är här och innan den är över har jag ätit min egen vikt i jordgubbar. 🍓
.
.
#summerflavours #foodphotography #foodstories #foodstylingandphotography #kriiskitchen #foodandflatlay #strawberries
    A strawberry's best friend has to be lime sugar. 🍓
Recipe:
1 lime, zest
90 g granulated sugar
1️⃣ Mix the zest from the lime together with the granulated sugar.
2️⃣ Serve with fresh strawberries.
.
En jordgubbes bästa vän måste ändå vara limesocker. 🍓
Recept:
1 lime, rivet zest
1 dl strösocker
1️⃣ Blanda samman zest från lime tillsammans med strösockret.
2️⃣ Servera tillsammans med färska jordgubbar.
.
.
#summerrecipes #summerflavours #foodstories #kriiskitchen #foodphotography #foodstylingandphotography #strawberries #limesugar
    Rhubarb Gin & Tonic. 🩷 Recipe: 200 g rhubarb 40 Rhubarb Gin & Tonic. 🩷
Recipe:
200 g rhubarb
400 ml gin
1. Rinse, trim and slice the rhubarb.
2. Pour the gin into a glass jar or pitcher and add the rhubarb.
3. Place a lid or cover with plastic wrap and place in the refrigerator for 1–2 days.
4. Strain the rhubarb and pour into a bottle. Store in the refrigerator.
.
Rabarbergin & Tonic. 🩷
Recept:
200 g rabarber
400 ml gin
1. Skölj, ansa och skiva rabarbern.
2. Häll upp gin i en glasburk eller kanna och tillsätt rabarbern.
3. Sätt på ett lock eller täck över med plastfolie och ställ in i kylskåpet 1–2 dagar.
4. Sila av rabarbern och häll upp på en flaska. Förvara i kylskåpet.
.
#kriiskitchen #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #beveragephotography #drinkphotography #drinksofinstagram #cocktails #summerflavours #summerrecipes #rhubarbgin #rhubarbrecipes
    %d