Ett tillbehör som jag tycker mer och mer om till maten är ugnsrostade morötter. Det är mycket enkelt att tillaga och det går att variera i det oändliga med olika kryddningar.
Fänkål har blivit en annan favorit, både i form av både grönsak och frön, och här är det honung och fänkålsfrön som ger den härliga smaken till detta matiga tillbehör.
Ugnsrostade morötter med honung och fänkål
4 personer
Ingredienser
- 500 g morötter, gärna med blast
- 3 msk olivolja
- 0,5 dl honung
- 3 msk fänkålsfrön
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°C.
- Tvätta och skala eventuellt morötterna och knipsa av det mesta av blasten.
- Lägg dem i en ugnsfast form. Ringla över olivolja och honung och strö över fänkålsfrön. Blanda runt så att morötterna täcks och rosta i ugnen i ca 20 minuter.
Lämna gärna ett svar