
Tänk att något enkelt kan smaka så gott. Dessa ugnsbakade fikon blir tillsammans med Chèvre, rostade hasselnötter, färska örter och lite honung en härlig liten förrätt.
Jag tycker väldigt mycket om hasselnötter men du kan byta ut dem mot andra nötter om du vill.

Ugnsbakade fikon med Chèvre och hasselnötter
4 personer
Ingredienser
- 8 färska fikon
- 100 g Chèvre, smulad
- 1 msk färsk rosmarin, grovt hackad
- 1 msk färsk timjan, finhackad
- 30 g (0,5 dl) rostade hasselnötter, grovt hackad
- 2 msk flytande honung
- flingsalt
- nymalen svartpeppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°C.
- Skiva fikon i tunna skivor och lägg ut i en ugnsfast form.
- Strö över Chèvre, hasselnötter, rosmarin och timjan. Ringla över honung.
- Baka i ugnen i ca 10 minuter.
- Ta ut formen, ringla eventuellt över lite mer honung, salta och peppra.
Oven-baked figs with Chèvre and hazelnuts
serves 4
Ingredients
- 8 fresh figs
- 100 g Chèvre, crumbled
- 1 tbsp fresh rosemary, roughly chopped
- 1 tbsp fresh thyme, finely chopped
- 30 g roasted hazelnuts, roughly chopped
- 2 tbsp liquid honey
- flake salt
- freshly ground black pepper
How to
- Set the oven to 440°F (225°C).
- Slice the figs into thin slices and place in an ovenproof dish.
- Sprinkle over Chèvre, hazelnuts, rosemary and thyme. Drizzle over honey.
- Bake in the oven for about 10 minutes.
- Take it out of the oven, drizzle over a little more honey (optionally) and season with salt and pepper.
Lämna gärna ett svar