Jag firar av att det är dags för lite ledighet med en smarrig tiramisu. Jag ska nog till och med ta mig ett glas bubbel lite senare i kväll.
Tiramisu
12 små glas
Ingredienser
- 2 äggulor
- 0,5 dl strösocker
- 250 g mascarpone
- 1 dl vispgrädde
- 1,5 dl starkt kaffe eller espresso
- 2 msk konjak, amaretto eller mörk rom
- 100 g savoiardikex
- kakao till servering
Gör så här
- Vispa äggulor och socker ljust och poröst. Vispa ner mascarponen. Vispa grädden och rör ner den i mascarponekrämen.
- Blanda kaffe och likör eller sprit. Bryt kexen i mindre bitar och doppa dem i kaffe- och spritblandningen.
- Fyll små glas eller skålar med kex varvade med mascarponekräm. Avsluta med mascarponekräm överst. Sikta över kakao strax före servering.
- Tiramisun kan med fördel göras dagen innan och förvaras i kylskåpet. Sikta över kakao strax före serveringen.
Recept: Lisa Eisenman Frisk/Monica Eisenman
Ann-Sofi Matsafari
Tiramisu är favoritdesserten!
Från sött till salt
Ja det är ju så himla gott. 🙂
Malin
tiramisu och bubbel låter som det perfekta firandet av att få vara ledig!
Vilken fin blogg du har!
// Malin
Från sött till salt
Tack så hemskt mycket, vad glad jag blir! Ja det var perfekt.