Att göra sin egen tacokrydda var ju hur lätt som helst, så jag kommer inte att köpa dom där påsarna något mer. Ingredienserna har du troligen ändå hemma. Skippa påsen med tusen ingredienser och gör din egen av bara fem. Lite skillnad eller hur?
Tacokrydda
Till 500 g köttfärs
Ingredienser
- 1 msk chilipulver
- 1 msk mald spiskummin
- 2 tsk maizena majsstärkelse
- 1 tsk kakaopulver
- 0,5 tsk salt
Gör så här
- Blanda alla ingredienser noga och förvara torrt i en burk med tätslutande lock.
- Stek köttfärsen och tillsätt kryddblandningen (ca 0,5 dl till 500 g köttfärs). Rör om ordentligt, tillsätt 1 dl vatten och låt det koka in.
Sofia
Ja det var en stor skillnad, och samtidigt slipper man alla dessa onödiga tillsatser!
Från sött till salt
Ja verkligen.
Ann-Sofi Matsafari
Inte nog med att slipper tillsatser, vi sparar några kronor till på köpet:)
Idag bjuder jag på länkkärlek från min blogg till din:) Det är du värd!
Från sött till salt
Nej men precis! Tack så hemskt mycket för länkkärleken. Vad glad jag blir! 🙂
Eva Holm
Låter som en underbar kryddblandning.
Det receptet tar jag till mig och testar inom en väldigt snar framtid.
Tack 🙂
Från sött till salt
Ja gör det. Godare än den man köper och man vet vad som är i. Dessutom går jag inte och "rapar" tacokrydda i ett dygn efteråt. 🙂 Säg gärna vad du tyckte när du provat.
Nadja- nadjaskitchen.se
Intressant med kakao i tacoblandningen, är säkert supergott.
Från sött till salt
Ja det blir en speciell och fyllig smak som jag gillar. Brukar ha det i vanlig köttfärssås också. 🙂