Jag kastas tillbaka till min barndom när jag dricker svartvinbärssaft och jag gissar att jag inte är ensam.
Enligt mig är detta en av de bästa saftsorterna som finns.
Svartvinbärssaft
ca 2 liter
Ingredienser
- 1 kg svarta vinbär
- 7 dl vatten
- 5 dl strösocker, per liter saft
- ev 1 krm natriumbensoat
Gör så här
- Skölj bären, de behöver inte rensas från klasarna och lägg dem i en stor gryta. Häll över vatten och koka i ca 10 minuter.
- Tryck sönder bären lätt, häll upp i en silställning och låt saften rinna av.
- Mät upp saften, häll tillbaka den i grytan tillsammans med socker (mängden beror på mängden saft).
- Koka upp låt det sjuda i 10 minuter, skumma väl.
- Eventuellt kan du tillsätta lite natriumbensoat för att förlänga hållbarheten. Häll upp lite av saften i en kopp och rör i natriumbensoat. Blanda ner i resten av saften.
- Häll upp på väl rengjorda flaskor och förvara i kylskåpet.
Lämna gärna ett svar