Det blir mest att jag kokar kola här hemma nu och bakar pepparkakor men man måste ju ha lite annat plock också. Nötter är en favorit och dessa apelsinnötter var försvinnande goda.
Prova att bjuda på dessa till nästa glöggmingel eller varför inte på buffén?
Sötsalta apelsinnötter
Ingredienser
- 1 äggvita
- 250 g pecannötter
- 2 tsk rivet apelsinskal
- 3 msk ljust muscovadosocker
- 1 msk flingsalt
Gör så här
- Värm ugnen till 200°C.
- Vispa äggvitan till ett vitt fast skum och vänd ner nötterna. Rör runt så att de täcks av äggvitan.
- Blanda samman rivet apelsinskal och muscovadosocker i en skål och vänd sedan ner det i äggvite- och nötblandningen. Blanda noga.
- Bred ut nötterna på en bakplåtspappersklädd plåt och rosta dom i ugnen i ca 10 minuter.
- Ta ut dom och strö genast över flingsalt och låt svalna.
- Förvara i en burk med tätslutande lock i rumstemperatur.
Kramer säger
Åh så gott det lät! Ska testas.
Får inte till RSS från din sida, vet du vad felet kan vara?
Krii's Kitchen säger
Kul att du gillar receptet. 🙂
Hm, hur menar du att du inte får till min sida i ditt RSS-flöde? Jag testar själv och får i min dator upp en "ful" variant av RSS med bara text och inte bilder. Detta beror på att min dator inte har någon inbyggd RSS-hanterare. Istället använder jag mig av Feedly för att kunna hänga med bland alla bloggar. Hur brukar du göra?
/Ulrica