Hösten har verkligen kommit till Stockholm och jag vill nog påstå att idag har det varit ett välbekant och jämngrått väder med hällregn, precis som på västkusten. Det är dock inget jag saknat att uppleva.
För övrigt så åkte jag på kristallsjukan eller så kallad godartad lägesyrsel dagen efter jag var på matmässan och blev sängliggandes i sisådär i tre dagar. Det var exakt ett halvår sedan jag hade det sist och som tur var så var det betydligt lindrigare, men ändå blir jag helt paralyserad när den slår till. Som tur var så hittade jag pappret där övningarna man ska göra finns beskrivna så att det går över fortare och dom verkade fungera direkt. Just nu är jag lite sjösjuk mest hela tiden men hoppas att det ska gå över till helgen.
På tal om helgen så tycker jag att ni ska prova att göra egna sötpotatischips. Jättegott! Jag ugnsbakar dom eftersom jag inte vågar mig på att fritera på riktigt. Det där med olja het som lava med risk för självantändning håller liksom tillbaka min friteringslängtan. Lika bra det gissar jag, annars så skulle jag nog inte hålla på med annat. Donuts, churros, friterad surdeg osv. Listan skulle kunna göras oändlig. Nej, här ugnsbakas potatischipsen och dom blir knapriga och goda ändå.
Fin torsdagkväll till er alla. 🙂
Sötpotatischips
Ingredienser
- 2 stora sötpotatisar, ca 500 g
- 1 msk solrosolja
- 2 msk vitvinsvinäger
- flingsalt och nymald svartpeppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 150°C.
- Tvätta potatisen noga men låt skalet vara kvar. Skiva dom tunt, gärna med en mandolin.
- Lägg dom tillsammans med solrosolja i en skål och blanda väl.
- Lägg potatisskivorna på två bakplåtspappersklädda plåtar. Dom får inte överlappa varandra.
- Baka i ca 40 minuter eller tills dom är knapriga.
- Stänk över lite vitvinsvinäger och krydda med salt och peppar.
Sara på Vardag.nu säger
Så obehagligt med yrsel! Man kan ju verkligen inte göra någonting då. Skönt att det blev bättre så snabbt ändå. Chips på sötpotatis kan jag tänka mig är gott. Det söta och det salta... Trevlig helg!
Krii's Kitchen säger
Ja det är verkligen jättehemskt. Ja det var god smak på de där chipsen. ?
Krii's Kitchen säger
Och trevlig helg till dig med. ?
Sandras Matkrypin säger
Jag älskar sötpotatischips! Det är såå gott med lite salt på 🙂 Mums! Jag förstår dig helt med fritösrädslan, jag tycker också det är obehagligt. Vi har dock en fritös och då känns det inte lika läskigt eftersom den har ett automatiskt lock och man kan ställa in temperaturen 🙂 Får se om jag vågar prova mig på de här chipsen 🙂
Krii's Kitchen säger
Åh en fritös skulle man ha. Eller kanske inte för mitt eget bästa. 😉 Allt går liksom att fritera om man lägger manken till. ?