Krii's Kitchen

  • Mat
  • Sött & bröd
  • Att dricka
  • Något litet
menu icon
go to homepage
  • Mat
  • Sött & bröd
  • Att dricka
  • Något litet
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • search icon
    Homepage link
    • Mat
    • Sött & bröd
    • Att dricka
    • Något litet
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • ×

    Småkakor med apelsinblomsvatten

    2019-07-30

    Till receptet
    The recipe
    Småkakor med apelsinblomsvatten

    Goda och knapriga småkakor med en liten extra smaktwist i form av apelsinblomsvatten. Du hittar apelsinblomsvattnet på "utländska" mathyllan. Alla gillar olika så det är bättre att börja med lite mindre apelsinblomsvatten och tillsätta mer för tydligare smak.


    Småkakor med apelsinblomsvatten

    1 burk

    Ingredienser

    • 150 g smör
    • 1,25 dl strösocker
    • 1 ägg
    • 1–1,5 tsk apelsinblomsvatten
    • 4,5 dl vetemjöl
    • 0,5 dl mandelmjöl
    • 1 krm salt
    • blå vallmofrön, valfritt

    Gör så här

    1. Sätt ugnen på 200°C.
    2. Rör smör och socker mjukt, tillsätt ägg och apelsinblomsvatten och rör slätt.
    3. Tillsätt vetemjöl, mandelmjöl och salt. Blanda ihop till en slät deg.
    4. Plasta in degen och låt den vila i kylskåpet i ca 1 timme.
    5. Kavla ut degen och ta ut kakor med ett kakmått. (Vill du ha lite vallmofrön på, pensla då kakorna med lite vatten och strö över vallmofröna innan de gräddas.)
    6. Grädda kakorna på en bakplåtspappersklädd plåt i ca 8 minuter eller tills de är gyllenbruna.
    7. Förvara i en burk med tätslutande lock.

    Cookies with orange blossom water

    makes 1 jar

    Ingredients

    • 150 g butter
    • 110 g granulated sugar
    • 1 egg
    • 1–1,5 tsp orange blossom water
    • 270 g all-purpose flour
    • 25 g almond flour
    • 1 tsp salt
    • blue poppy seeds, optionally

    How to

    1. Set the oven to 400°F (200°C).
    2. Stir butter and sugar until soft, add eggs and orange blossom water and stir until combined.
    3. Add flour, almond flour and salt. Mix together into a smooth dough.
    4. Wrap the dough in plastic wrap and let it rest in the refrigerator for about 1 hour.
    5. Roll out the dough and take out cookies with a cookie cutter. (If you want some poppy seeds on top, brush the cookies with water and sprinkle over the poppy seeds before they are baked.)
    6. Bake the cookies on a baking tray lined with parchment paper for about 8 minutes or until golden brown.
    7. Store in a jar with a tight-fitting lid.

    Gilla detta:

    Gilla Laddar in …

    Du kanske också gillar

    • Affogato
      Affogato
    • Key Lime Pie
      Key Lime pie
    • Jordnötsglassar
      Jordnötsglassar – mini pops (LCHF)
    • Vaniljmarinerad citrus med maränger och grädde
      Vaniljmarinerad citrus med maränger och grädde

    Lämna gärna ett svar Avbryt svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

    Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Jag-2024_Presentation.png

    Hej och välkommen, vad härligt att du har hittat hit! Jag heter Ulrica och här hoppas jag att du ska hitta svaret på den svåra frågan "Vad blir det för mat?" och inspiration till vad du vill bjuda på vid nästa fika eller fest.

    Matinspiration för alla tillfällen helt enkelt.

    Läs mer

    FRUKOST-TIPS

    • Raw Ginger shots
      Raw ginger shot
    • Bananbröd (lchf)
      Bananbröd (lchf)
    • Chiapudding med kokos och kardemumma
      Chiapudding med kokos och kardemumma
    • Blåbärssmoothie
      Blåbärssmoothie

    Footer

    INSTAGRAM

    Give your ice cubes that little something extra. 🌸🌼
.
Ge dina iskuber det där lilla extra. 🌸🌼
.
.
#foodstylingandphotography #kriiskitchen #stilllifefoodphotography #flowericecubes #icecubes
    Summer is here, and before it’s over, I will hav Summer is here, and before it’s over, I will have eaten my own weight in strawberries. 🍓
.
Sommaren är här och innan den är över har jag ätit min egen vikt i jordgubbar. 🍓
.
.
#summerflavours #foodphotography #foodstories #foodstylingandphotography #kriiskitchen #foodandflatlay #strawberries
    A strawberry's best friend has to be lime sugar. 🍓
Recipe:
1 lime, zest
90 g granulated sugar
1️⃣ Mix the zest from the lime together with the granulated sugar.
2️⃣ Serve with fresh strawberries.
.
En jordgubbes bästa vän måste ändå vara limesocker. 🍓
Recept:
1 lime, rivet zest
1 dl strösocker
1️⃣ Blanda samman zest från lime tillsammans med strösockret.
2️⃣ Servera tillsammans med färska jordgubbar.
.
.
#summerrecipes #summerflavours #foodstories #kriiskitchen #foodphotography #foodstylingandphotography #strawberries #limesugar
    Rhubarb Gin & Tonic. 🩷 Recipe: 200 g rhubarb 40 Rhubarb Gin & Tonic. 🩷
Recipe:
200 g rhubarb
400 ml gin
1. Rinse, trim and slice the rhubarb.
2. Pour the gin into a glass jar or pitcher and add the rhubarb.
3. Place a lid or cover with plastic wrap and place in the refrigerator for 1–2 days.
4. Strain the rhubarb and pour into a bottle. Store in the refrigerator.
.
Rabarbergin & Tonic. 🩷
Recept:
200 g rabarber
400 ml gin
1. Skölj, ansa och skiva rabarbern.
2. Häll upp gin i en glasburk eller kanna och tillsätt rabarbern.
3. Sätt på ett lock eller täck över med plastfolie och ställ in i kylskåpet 1–2 dagar.
4. Sila av rabarbern och häll upp på en flaska. Förvara i kylskåpet.
.
#kriiskitchen #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #beveragephotography #drinkphotography #drinksofinstagram #cocktails #summerflavours #summerrecipes #rhubarbgin #rhubarbrecipes
    Heirloom tomatoes are the best kind of tomato. . H Heirloom tomatoes are the best kind of tomato.
.
Heirloom-tomater är verkligen de bästa sortens tomater.
.
.
#summerflavours #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #tomatoes #heirloomtomatoes
    Did you make something with lilacs this year? . La Did you make something with lilacs this year?
.
Lagade du något med syrener i år?
.
.
#kriiskitchen #foodphotography #foodstylingandphotography #foodstories #nordicfood #springflavours #springrecipes #lilacsyrup #lilacrecipes #colourfulfood
    %d