Fantastiska och knapriga småkakor med en lite extra touch i form av apelsinblomsvatten.
Inte helt lätt att få tag i apelsinblomsvatten dock. Jag hittade det till slut på Essencefabriken så därifrån kan ni beställa det om ni inte kan hitta det någon annanstans.
Småkakor med apelsinblomsvatten
Ingredienser
- 150 g smör
- 1,25 dl strösocker
- 1 ägg
- 1 tsk apelsinblomsvatten
- 4,5 dl vetemjöl
- 0,5 dl mandelmjöl
- 1 krm salt
- ev. blå vallmofrön
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°C.
- Rör smör och socker mjukt, tillsätt ägg och apelsinblomsvatten och rör slätt.
- Tillsätt vetemjöl, mandelmjöl och salt. Blanda ihop till en slät deg.
- Plasta in degen och låt den vila i kylskåpet i ca 1 timme.
- Kavla ut degen och ta ut kakor med ett kakmått. (Vill du ha lite vallmofrön på pensla då med lite vatten på kakorna och strö över vallmofröna innan de gräddas.)
- Grädda kakorna på en bakplåtspappersklädd plåt i ca 8 minuter eller tills de är gyllenbruna.
- Förvara i en burk med tätslutande lock.
Lämna gärna ett svar