Jag minns att jag gjorde detta skumgodis många gånger som barn men av någon anledning har receptet fallit i glömska fram tills nu.
J kallade dom "darrisar" när han var barn, jag kallade dom för skumrutor eller skumgodis och jag undrar vad M kommer att kalla dom.
Goda är dom både på gottebordet, till kaffet eller med lite glass.
Skumgodis med kokos
ca 30 stycken
Ingredienser
- 2,25 dl strösocker
- 0,25 dl florsocker
- 0,25 tsk vaniljpulver
- ca 0,5 äggvita
- 0,75 + 0,75 dl kallt vatten
- 5 gelatinblad
- 3 dl kokos
- 2 msk kakao
Gör så här
- Lägg gelatinbladen och 0,75 dl kallt vatten i en liten kastrull i ca 5 minuter.
- Blanda samman strösocker, florsocker, vaniljpulver, äggvita och 0,75 dl kallt vatten i en bunke.
- Smält försiktigt gelatinbladen på svag värme i vattnet och rör ner det i sockersmeten i bunken.
- Vispa med elvisp i ca 15 minuter till en fast smet.
- Blanda samman kokos och kakao och häll ut hälften av blandningen i en fyrkantig form (ca 25 cm) klädd med bakplåtspapper.
- Bred ut smeten över kokosblandningen och jämna till ytan. Häll över resten av kokosblandningen, plasta in formen och ställ i kylskåpet för att stelna över natten.
- Skär upp i fyrkantiga bitar och vänd bitarna runt om i kokosen.
- Förvara i en tätslutande burk mellan bakplåtspapper i kylskåpet. Dom går även att frysa in.
Lämna gärna ett svar