Efter år, ja åååår, av brist på träning så har jag äntligen skaffat ett träningskort och köpt lite PT-timmar för att komma igång. Vad händer? Jo mina vänner, det som alltid händer när man chockar kroppen med träning, jag blir sjuk. Så nu får jag ta nya tag och försöka få igång motivationen igen. Det är tur att mina kära arbetskamrater tränar näst intill varje lunch så grupptrycket är hyfsat stort. 🙂
Förra veckan avslutades alltså med en förkylning och helgen har till stor del bestått i att googla på balkongbord och annat som vi måste fixa med innan våren kommer igång på allvar. M hade en playdate med nya kompisar (vi föräldrar fick umgås med lite andra vuxna än oss själva) och idag var det judo och barnkalas för hennes del.
Jag hittade några scones smaksatta med bergamott i frysen som vi inte ätit upp sedan tidigare och jag rekommenderar dom varmt. Bergamottsäsongen är snart över och du kan ersätta receptet med apelsin eller citron istället.
I morgon är det måndag och jag måste packa gym-väskan. Yey, typ eller något sånt...
Hoppas ni får en bra vecka. 🙂
Scones med bergamott och blå vallmofrön
ca 10 stycken
Ingredienser
- 2 dl mjölk
- 7,5 dl vetemjöl
- 0,5 tsk salt
- 1,5 tsk bakpulver
- 3 bergamott, rivet skal
- 0,5 dl råsocker
- 125 g smör
- 1 ägg
- ägg till pensling
- blå vallmofrön att strö över
Gör så här
- Sätt ugnen på 250°C.
- Värm mjölken tills den precis börjar koka. Ställ åt sidan och låt svalna något.
- Blanda vetemjöl, salt, bakpulver, rivet bergamottskal och råsocker i en bunke.
- Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna. Blanda ner ägget samt mjölken och rör ihop till en deg.
- Rulla ut små bollar och platta till dem lätt. Pensla med ägg och strö över lite vallmofrön.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
Lämna gärna ett svar