I helgen åker granen ut, julsakerna ska åter igen packas upp på vinden och det sista av denna saffranspannkaka ska ätas upp.
Jag kommer verkligen sakna våra adventsljusstakar och granen ger ett så härligt ljus, men å andra sidan så känner jag så här varje år. Ljusslingan som ligger i fönstret får i alla fall hänga med ett tag till för den känns inte riktigt lika julig.
På nyårsdagen kom två kompisar och hälsade på och det är så härligt att bara få laga lite goda grejer och sen sitta och prata om allt mellan himmel och jord.
I detta fallet blev det bland annat denna saffranspannkaka, lite scones och annat smått och gott. Det blev mycket saffranspannkaka så du kan lätt halvera receptet om ni bara är några stycken. Man blir ju ganska mätt.
Saffranspannkaka
Ingredienser
- 1 l risgrynsgröt
- 1 krm vaniljpulver
- 0,5 dl rårörsocker
- 0,5 g saffran (1 krm)
- 2 dl vispgrädde
- 3 ägg
- 0,5 dl hackad mandel
- 0,25 dl flagad mandel
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°C.
- Blanda samman vaniljpulver, rårörsocker, saffran och vispgrädde i en skål. Låt stå en stund.
- Vispa ner ägg i äggblandningen och tillsätt risgrynsgröt och hackad mandel.
- Häll smeten i en stor form eller i flera portionsformar. Strö över flagad mandel och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter för små formar och 25 minuter för en stor form.
- Låt saffranspannkakan svalna lite och servera med vispad grädde och eventuellt en klick sylt.
Sara på Vardag.nu
Älskar Saffranspannkaka! Påminner om en fin semester där 🙂
Sara på Vardag.nu
På Gotland alltså.... /Tröttmössa
Krii's Kitchen
Haha, blir lätt så klockan 23:30 på kvällen. 😉 Jag har aldrig ätit saffranspannkaka tidigare men wow vad det var gott.
Susslan
Åh vilka fina glasformar! Var är de köpta?
Och vilken fin blogg, har precis hittat hit!
Krii's Kitchen
Åh vad roligt och välkommen. 🙂
Formarna är från IKEA och heter och kostar så här:http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/60101652/
Ha en fin kväll.