Dessa saffranskrabbelurer med apelsinsocker är verkligen galet goda. Apelsin och saffran passar ju så bra tillsammans.
Denna lilla blandning av sockerkaka och pannkaka med det konstiga namnet krabbelur har jag nu smaksatt med saffran och så rullas den i strösocker smaksatt med apelsinzest.
Helt klart en fullpoängare.
Saffranskrabbelurer med apelsinsocker
ca 15 stycken
Ingredienser
- 4,5 dl vetemjöl
- 1,5 dl strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
- 2 ägg
- 1,5 dl mjölk
- 0,5 g (1 krm) saffran
- smör till stekning
Ingredienser topping
- 1 dl strösocker
- 0,5 apelsin, rivet zest
Gör så här
- Blanda samman strösocker och apelsinzest till toppingen i en skål.
- Blanda vetemjöl, strösocker, vaniljsocker och bakpulver i en bunke.
- Blanda samman ägg, mjölk och saffran. Vispa ner i mjölblandningen och vispa till en slät smet.
- Stek små pannkakor i smör, ca 2 msk per pannkaka, och vänd sedan runt dem i toppingen.
- Ät dem genast, gärna tillsammans med lite vispad grädde.
Saffron krabbelurer (small pancakes) with orange sugar
makes about 15
Ingredients
- 270 g all purpose flour
- 135 g granulated sugar
- 1 tbsp vanilla sugar
- 2 tsp baking powder
- 2 eggs
- 150 ml milk
- 0.5 g saffron
- butter for frying
Ingredients – topping
- 90 g granulated sugar
- 0.5 orange, zest
How to
- Mix together the granulated sugar and orange zest for the topping in a bowl.
- Combine flour, sugar, vanilla sugar and baking powder in a bowl.
- Whisk together eggs, milk and saffron. Add it to the flour mixture and beat until smooth.
- Fry small pancakes in butter, about 2 tablespoons per pancake, then turn them around in the topping.
- Eat them immediately, preferably together with some whipped cream.
Lämna gärna ett svar