Krii's Kitchen

  • Mat
  • Sött & bröd
  • Att dricka
  • Något litet
menu icon
go to homepage
  • Mat
  • Sött & bröd
  • Att dricka
  • Något litet
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • search icon
    Homepage link
    • Mat
    • Sött & bröd
    • Att dricka
    • Något litet
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • ×

    Saffranskrabbelurer med apelsinsocker

    2024-01-21

    Till receptet
    The recipe

    Dessa saffranskrabbelurer med apelsinsocker är verkligen galet goda. Apelsin och saffran passar ju så bra tillsammans.

    Denna lilla blandning av sockerkaka och pannkaka med det konstiga namnet krabbelur har jag nu smaksatt med saffran och så rullas den i strösocker smaksatt med apelsinzest.

    Helt klart en fullpoängare.

    Saffranskrabbelurer med apelsinsocker

    ca 15 stycken

    Ingredienser

    • 4,5 dl vetemjöl
    • 1,5 dl strösocker
    • 1 msk vaniljsocker
    • 2 tsk bakpulver
    • 2 ägg
    • 1,5 dl mjölk
    • 0,5 g (1 krm) saffran
    • smör till stekning

    Ingredienser topping

    • 1 dl strösocker
    • 0,5 apelsin, rivet zest

    Gör så här

    1. Blanda samman strösocker och apelsinzest till toppingen i en skål.
    2. Blanda vetemjöl, strösocker, vaniljsocker och bakpulver i en bunke.
    3. Blanda samman ägg, mjölk och saffran. Vispa ner i mjölblandningen och vispa till en slät smet.
    4. Stek små pannkakor i smör, ca 2 msk per pannkaka, och vänd sedan runt dem i toppingen.
    5. Ät dem genast, gärna tillsammans med lite vispad grädde.

    Saffron krabbelurer (small pancakes) with orange sugar

    makes about 15

    Ingredients

    • 270 g all purpose flour
    • 135 g granulated sugar
    • 1 tbsp vanilla sugar
    • 2 tsp baking powder
    • 2 eggs
    • 150 ml milk
    • 0.5 g saffron
    • butter for frying

    Ingredients – topping

    • 90 g granulated sugar
    • 0.5 orange, zest

    How to

    1. Mix together the granulated sugar and orange zest for the topping in a bowl.
    2. Combine flour, sugar, vanilla sugar and baking powder in a bowl.
    3. Whisk together eggs, milk and saffron. Add it to the flour mixture and beat until smooth.
    4. Fry small pancakes in butter, about 2 tablespoons per pancake, then turn them around in the topping.
    5. Eat them immediately, preferably together with some whipped cream.

    Gilla detta:

    Gilla Laddar in …

    Du kanske också gillar

    • Chiapudding med kakao
      Chiapudding med kakao
    • Crostini med getost och kvitten
      Crostini med getost och kvitten
    • Pepprig nötmix
      Pepprig nötmix
    • Torkade apelsinskivor
      Torkade apelsinskivor i ugnen

    Lämna gärna ett svar Avbryt svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

    Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Jag-2024_Presentation.png

    Hej och välkommen, vad härligt att du har hittat hit! Jag heter Ulrica och här hoppas jag att du ska hitta svaret på den svåra frågan "Vad blir det för mat?" och inspiration till vad du vill bjuda på vid nästa fika eller fest.

    Matinspiration för alla tillfällen helt enkelt.

    Läs mer

    FRUKOST-TIPS

    • Raw Ginger shots
      Raw ginger shot
    • Bananbröd (lchf)
      Bananbröd (lchf)
    • Chiapudding med kokos och kardemumma
      Chiapudding med kokos och kardemumma
    • Blåbärssmoothie
      Blåbärssmoothie

    Footer

    INSTAGRAM

    Give your ice cubes that little something extra. 🌸🌼
.
Ge dina iskuber det där lilla extra. 🌸🌼
.
.
#foodstylingandphotography #kriiskitchen #stilllifefoodphotography #flowericecubes #icecubes
    Summer is here, and before it’s over, I will hav Summer is here, and before it’s over, I will have eaten my own weight in strawberries. 🍓
.
Sommaren är här och innan den är över har jag ätit min egen vikt i jordgubbar. 🍓
.
.
#summerflavours #foodphotography #foodstories #foodstylingandphotography #kriiskitchen #foodandflatlay #strawberries
    A strawberry's best friend has to be lime sugar. 🍓
Recipe:
1 lime, zest
90 g granulated sugar
1️⃣ Mix the zest from the lime together with the granulated sugar.
2️⃣ Serve with fresh strawberries.
.
En jordgubbes bästa vän måste ändå vara limesocker. 🍓
Recept:
1 lime, rivet zest
1 dl strösocker
1️⃣ Blanda samman zest från lime tillsammans med strösockret.
2️⃣ Servera tillsammans med färska jordgubbar.
.
.
#summerrecipes #summerflavours #foodstories #kriiskitchen #foodphotography #foodstylingandphotography #strawberries #limesugar
    Rhubarb Gin & Tonic. 🩷 Recipe: 200 g rhubarb 40 Rhubarb Gin & Tonic. 🩷
Recipe:
200 g rhubarb
400 ml gin
1. Rinse, trim and slice the rhubarb.
2. Pour the gin into a glass jar or pitcher and add the rhubarb.
3. Place a lid or cover with plastic wrap and place in the refrigerator for 1–2 days.
4. Strain the rhubarb and pour into a bottle. Store in the refrigerator.
.
Rabarbergin & Tonic. 🩷
Recept:
200 g rabarber
400 ml gin
1. Skölj, ansa och skiva rabarbern.
2. Häll upp gin i en glasburk eller kanna och tillsätt rabarbern.
3. Sätt på ett lock eller täck över med plastfolie och ställ in i kylskåpet 1–2 dagar.
4. Sila av rabarbern och häll upp på en flaska. Förvara i kylskåpet.
.
#kriiskitchen #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #beveragephotography #drinkphotography #drinksofinstagram #cocktails #summerflavours #summerrecipes #rhubarbgin #rhubarbrecipes
    Heirloom tomatoes are the best kind of tomato. . H Heirloom tomatoes are the best kind of tomato.
.
Heirloom-tomater är verkligen de bästa sortens tomater.
.
.
#summerflavours #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #tomatoes #heirloomtomatoes
    Did you make something with lilacs this year? . La Did you make something with lilacs this year?
.
Lagade du något med syrener i år?
.
.
#kriiskitchen #foodphotography #foodstylingandphotography #foodstories #nordicfood #springflavours #springrecipes #lilacsyrup #lilacrecipes #colourfulfood
    %d