Krii's Kitchen

  • Mat
  • Sött & bröd
  • Att dricka
  • Något litet
menu icon
go to homepage
  • Mat
  • Sött & bröd
  • Att dricka
  • Något litet
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • search icon
    Homepage link
    • Mat
    • Sött & bröd
    • Att dricka
    • Något litet
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • ×

    Saffransbollar med brynt smör

    2023-12-05

    Till receptet
    The recipe
    Saffransbollar med brynt smör

    Det kan nog hända att dessa saffransbollar med brynt smör konkurrerar ut de vanliga chokladbollarna. Ja i alla fall den här tiden på året när jag vill ha saffran i det mesta.

    Saffransbollar med brynt smör

    Ge bort en liten burk av dessa godingar till någon du tycker om, det lär bli uppskattat. Ja så länge som mottagaren tycker om saffran vill säga.

    Eller bjud på dem på nästa glöggmingel. De lär bli succé.

    Saffransbollar med brynt smör

    Saffransbollar med brynt smör

    20–25 st

    Ingredienser

    • 100 g smör
    • 1 g saffran
    • 100 g smör, rumstempererat
    • 175 g (5 dl) havregryn
    • 115 g (1,25 dl) strösocker
    • 1 msk vaniljsocker
    • 0,5 tsk salt
    • 50 g vit choklad, smält
    • 35 g (1 dl) riven kokos, rostad

    Gör så här

    1. Smält 100 g smör i en kastrull på hög värme. Fortsätt att värma det under vispning tills det är gyllenbrunt och har en nötig doft. Häll över smöret i en stor bunke eller skål och vispa ner saffran.
    2. Blanda ner rumstempererat smör, havregryn, strösocker, vaniljsocker och salt bunken med det brynta saffranssmöret.
    3. Blanda samman allt till en smet. Ställ i kylskåpet ca 30 minuter eller tills smeten börjar stelna.
    4. Forma små bollar av smeten och lägg på ett fat.
    5. Rulla bollarna igen tillsamman med lite smält choklad (i handen) så att de precis täcks. Vänd sedan runt dem i rostad kokos.
    6. Ställ in saffransbollarna i kylskåpet igen för att stelna och förvara dem sedan i en burk med tätslutande lock.

    Swedish saffron balls with browned butter

    makes 20–25

    Ingredients

    • 100 g butter
    • 1 g of saffron powder
    • 100 g butter, softened
    • 175 g rolled oats
    • 115 g granulated sugar
    • 1 tbsp vanilla sugar
    • 0.5 tsp salt
    • 50 g white chocolate, melted
    • 35 g grated coconut, toasted

    How to

    1. Melt 100 g of butter in a saucepan over high heat. Continue to heat it while whisking until it is golden brown and has a nutty aroma. Pour the butter into a large bowl and add the saffron powder.
    2. Mix softened butter, oatmeal, granulated sugar, vanilla sugar and salt into the bowl with the browned saffron butter.
    3. Mix everything well. Place in the refrigerator for about 30 minutes or until it starts to set.
    4. Shape the mixture into small balls and place on a plate.
    5. Roll in some melted chocolate (with your hands) so that they are just covered. Then roll them in toasted coconut.
    6. Place the saffron balls back in the fridge to set, then store in a jar with a tight-fitting lid.

    Gilla detta:

    Gilla Laddar in …

    Du kanske också gillar

    • Affogato
      Affogato
    • Key Lime Pie
      Key Lime pie
    • Jordnötsglassar
      Jordnötsglassar – mini pops (LCHF)
    • Vaniljmarinerad citrus med maränger och grädde
      Vaniljmarinerad citrus med maränger och grädde

    Lämna gärna ett svar Avbryt svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

    Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Jag-2024_Presentation.png

    Hej och välkommen, vad härligt att du har hittat hit! Jag heter Ulrica och här hoppas jag att du ska hitta svaret på den svåra frågan "Vad blir det för mat?" och inspiration till vad du vill bjuda på vid nästa fika eller fest.

    Matinspiration för alla tillfällen helt enkelt.

    Läs mer

    FRUKOST-TIPS

    • Raw Ginger shots
      Raw ginger shot
    • Bananbröd (lchf)
      Bananbröd (lchf)
    • Chiapudding med kokos och kardemumma
      Chiapudding med kokos och kardemumma
    • Blåbärssmoothie
      Blåbärssmoothie

    Footer

    INSTAGRAM

    Give your ice cubes that little something extra. 🌸🌼
.
Ge dina iskuber det där lilla extra. 🌸🌼
.
.
#foodstylingandphotography #kriiskitchen #stilllifefoodphotography #flowericecubes #icecubes
    Summer is here, and before it’s over, I will hav Summer is here, and before it’s over, I will have eaten my own weight in strawberries. 🍓
.
Sommaren är här och innan den är över har jag ätit min egen vikt i jordgubbar. 🍓
.
.
#summerflavours #foodphotography #foodstories #foodstylingandphotography #kriiskitchen #foodandflatlay #strawberries
    A strawberry's best friend has to be lime sugar. 🍓
Recipe:
1 lime, zest
90 g granulated sugar
1️⃣ Mix the zest from the lime together with the granulated sugar.
2️⃣ Serve with fresh strawberries.
.
En jordgubbes bästa vän måste ändå vara limesocker. 🍓
Recept:
1 lime, rivet zest
1 dl strösocker
1️⃣ Blanda samman zest från lime tillsammans med strösockret.
2️⃣ Servera tillsammans med färska jordgubbar.
.
.
#summerrecipes #summerflavours #foodstories #kriiskitchen #foodphotography #foodstylingandphotography #strawberries #limesugar
    Rhubarb Gin & Tonic. 🩷 Recipe: 200 g rhubarb 40 Rhubarb Gin & Tonic. 🩷
Recipe:
200 g rhubarb
400 ml gin
1. Rinse, trim and slice the rhubarb.
2. Pour the gin into a glass jar or pitcher and add the rhubarb.
3. Place a lid or cover with plastic wrap and place in the refrigerator for 1–2 days.
4. Strain the rhubarb and pour into a bottle. Store in the refrigerator.
.
Rabarbergin & Tonic. 🩷
Recept:
200 g rabarber
400 ml gin
1. Skölj, ansa och skiva rabarbern.
2. Häll upp gin i en glasburk eller kanna och tillsätt rabarbern.
3. Sätt på ett lock eller täck över med plastfolie och ställ in i kylskåpet 1–2 dagar.
4. Sila av rabarbern och häll upp på en flaska. Förvara i kylskåpet.
.
#kriiskitchen #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #beveragephotography #drinkphotography #drinksofinstagram #cocktails #summerflavours #summerrecipes #rhubarbgin #rhubarbrecipes
    Heirloom tomatoes are the best kind of tomato. . H Heirloom tomatoes are the best kind of tomato.
.
Heirloom-tomater är verkligen de bästa sortens tomater.
.
.
#summerflavours #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #tomatoes #heirloomtomatoes
    Did you make something with lilacs this year? . La Did you make something with lilacs this year?
.
Lagade du något med syrener i år?
.
.
#kriiskitchen #foodphotography #foodstylingandphotography #foodstories #nordicfood #springflavours #springrecipes #lilacsyrup #lilacrecipes #colourfulfood
    %d