Denna rödkålssallad är en uppgraderad variant på pizzasalladen. Den är verkligen en härlig färgklick på tallriken och fänkålsfröna ger den en god touch av lakrits.
Gör gärna en dubbel sats när du ändå är igång eftersom den håller sig bra i kylskåpet.
Rödkålssallad med fänkålsfrön
4–6 personer
Ingredienser
- 500 g rödkål
- 1,5 msk fänkålsfrön
- 0,5 dl vitvinsvinäger
- 0,5 dl matolja
- 0,5 dl strösocker
- salt och mald svartpeppar
Gör så här
- Strimla rödkål tunt med t.ex. en osthyvel och lägg i en skål eller stor burk.
- Rosta fänkålsfrön i en torr het stekpanna och blanda med rödkålen.
- Koka upp matolja, vitvinsvinäger och socker i en kastrull. Häll lagen över kålen och rör om ordentligt.
- Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
- Sätt plastfolie på skålen eller lock på burken och ställ in i kylskåp över natten.
Lämna gärna ett svar