
Denna rödkålssallad är en uppgraderad variant på pizzasalladen. Den är verkligen en härlig färgklick på tallriken och fänkålsfröna ger den en god touch av lakrits.
Gör gärna en dubbel sats när du ändå är igång eftersom den håller sig bra i kylskåpet.
Rödkålssallad med fänkålsfrön
4–6 personer
Ingredienser
- 500 g rödkål
- 1,5 msk fänkålsfrön
- 0,5 dl vitvinsvinäger
- 0,5 dl matolja
- 0,5 dl strösocker
- salt och mald svartpeppar
Gör så här
- Strimla rödkål tunt med t.ex. en osthyvel och lägg i en skål eller stor burk.
- Rosta fänkålsfrön i en torr het stekpanna och blanda med rödkålen.
- Koka upp matolja, vitvinsvinäger och socker i en kastrull. Häll lagen över kålen och rör om ordentligt.
- Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
- Sätt plastfolie på skålen eller lock på burken och ställ in i kylskåp över natten.
Red cabbage salad with fennel seeds
serves 4–6
Ingredients
- 500 g red cabbage
- 1.5 tbsp fennel seeds
- 50 ml white wine vinegar
- 50 ml cooking oil
- 50 ml granulated sugar
- salt and freshly ground black pepper
How to
- Finely shred the red cabbage using a vegetable peeler or a sharp knife and place it in a bowl or large jar.
- Toast the fennel seeds in a hot, dry frying pan until fragrant, then mix them with the cabbage.
- In a saucepan, bring the oil, white wine vinegar, and sugar to a boil. Pour the hot mixture over the cabbage and stir well.
- Season to taste with salt and freshly ground black pepper.
- Cover the bowl with cling film or seal the jar with a lid and refrigerate overnight.
Lämna gärna ett svar