Krii's Kitchen

  • Mat
  • Sött & bröd
  • Att dricka
  • Något litet
menu icon
go to homepage
  • Mat
  • Sött & bröd
  • Att dricka
  • Något litet
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • search icon
    Homepage link
    • Mat
    • Sött & bröd
    • Att dricka
    • Något litet
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • ×

    Rödkålssallad med apelsin och valnötter

    2021-12-14

    Till receptet
    The recipe
    Rödkålsallad

    Ett fräscht och vegetariskt tillskott till julbordet är denna rödkålssallad med apelsin och valnötter. Den passar egentligen utmärkt till vilken höstmiddag som helst men är för mig mest förknippad med julen. Vi har ätit den de senaste åren och är en av mina favoriter på julbordet.


    Rödkålssallad med apelsin och valnötter

    4–6 personer

    Ingredienser – Sallad

    • 0,25 huvud rödkål
    • 4 st apelsiner
    • 1 dl bladpersilja, fint hackad
    • 100 g valnötter, grovt hackad
    • 150 g torkade tranbär

    Ingredienser – Dressing

    • 1 dl rapsolja
    • 1 vitlöksklyfta, riven
    • 1 msk dijonsenap
    • 0,25 dl äppelcidervinäger
    • 2 tsk råsocker
    • salt och nymalen svartpeppar

    Gör så här

    1. Strimla rödkålen mycket tunt.
    2. Skala apelsinerna och skär apelsinköttet i bitar.
    3. Blanda samman kål, apelsin, valnötter och persilja i en skål tillsammans med tranbären.
    4. Vispa ihop alla ingredienser till dressingen och häll den över salladen.
    5. Blanda om allt noga och låt stå en stund. Salladen är godast dagen efter då den har dragit åt sig alla smaker ordentligt.

    Salad with red cabbage, oranges and walnuts

    serves 4–6

    Ingredients – Salad

    • 0.25 head of red cabbage
    • 4 oranges
    • 6 g parsley, finely chopped
    • 100 g walnuts, coarsely chopped
    • 150 g dried cranberries

    Ingredients – Dressing

    • 100 ml canola oil
    • 1 clove of garlic, grated
    • 1 tbsp Dijon mustard
    • 25 ml apple cider vinegar
    • 2 tsp raw sugar
    • salt and freshly ground black pepper

    How to

    1. Shred the cabbage very thinly.
    2. Peel and cut the orange flesh into pieces.
    3. Mix together cabbage, orange, walnuts and parsley in a bowl together with the cranberries.
    4. Whisk together all the ingredients for the dressing and pour it over the salad.
    5. Toss everything thoroughly and let stand for a while. The salad is best the day after as it has absorbed all the flavours properly.

    Gilla detta:

    Gilla Laddar in …

    Du kanske också gillar

    • Chiapudding med kakao
      Chiapudding med kakao
    • Crostini med getost och kvitten
      Crostini med getost och kvitten
    • Pepprig nötmix
      Pepprig nötmix
    • Torkade apelsinskivor
      Torkade apelsinskivor i ugnen

    Lämna gärna ett svar Avbryt svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

    Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Jag-2024_Presentation.png

    Hej och välkommen, vad härligt att du har hittat hit! Jag heter Ulrica och här hoppas jag att du ska hitta svaret på den svåra frågan "Vad blir det för mat?" och inspiration till vad du vill bjuda på vid nästa fika eller fest.

    Matinspiration för alla tillfällen helt enkelt.

    Läs mer

    FRUKOST-TIPS

    • Raw Ginger shots
      Raw ginger shot

    • Bananbröd (lchf)
      Bananbröd (lchf)

    • Chiapudding med kokos och kardemumma
      Chiapudding med kokos och kardemumma

    • Blåbärssmoothie
      Blåbärssmoothie

    Footer

    INSTAGRAM


    The Muscat grape is probably the most delicious ty
    The Muscat grape is probably the most delicious type of grape I’ve ever eaten. Apparently, it’s one of the world’s oldest and most aromatic grape varieties. Buy some and try for yourself if you spot them in the store! 🍇
.
Muscat-druvan är nog den godaste sortens druva jag någonsin ätit. De är visst en av världens äldsta och mest aromatiska druvor. Köp hem och test själv om du ser dem i butiken. 🍇
.
This is my entry to the February Challenge by Food Art Project: #FoodArtBlushBloomProject
@ful.filled
@thesouthasiankitchen
@woodrow_studios
@foodartproject
.
.
#kriiskitchen #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #foodandflatlay #stilllifefoodphotography #foodartproject #PhotographyChallenge


    An unsweetened and gluten-free banana bread is, in
    An unsweetened and gluten-free banana bread is, in my opinion, always a great choice for breakfast or a snack. Here, the banana provides all the sweetness, and I prefer to enjoy it with butter and a sprinkle of flaky salt.
.
Ett osötat och glutenfritt bananbröd är i mitt tycke aldrig fel som frukostmacka eller till mellis. Här är det bananen som ger all sötning och jag äter det helst med smör och lite flingsalt.
.
.
#kriiskitchen #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #simplefood #lowcarbfood #lowcarbmeal #lowcarbrecipes #lowcarbeating #lchf #lchffood #weekendbaking #bananabread #breakfast #frukost


    What are your plans for Valentine’s Day? We’re
    What are your plans for Valentine’s Day? We’re going to enjoy some good food and drinks and play board games. It will be a lovely evening with the family. Maybe we’ll make this thyme and lime cocktail – an aromatic and tangy drink that suits most occasions.
.
Vad ska ni göra i dag på Alla Hjärtans Dag? Vi ska äta och dricka något gott och spela brädspel. Det kommer bli en fin kväll med familjen. Kanske gör vi denna timjan- och limecocktail som är en aromatisk och syrlig drink som passar till de flesta tillfällen.
.
#kriiskitchen #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #beveragephotography #drinkphotography #drinksofinstagram #cocktails


    This zesty ginger shot is guaranteed to wake you u
    This zesty ginger shot is guaranteed to wake you up in the morning.
.
Denna riviga ingefärsshot väcker dig garanterat om morgonen. 
.
.
#kriiskitchen #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #beveragephotography #drinkphotography #drinksofinstagram #rawgingershot #gingerrecipes #gingershot


    Swedish sticky chocolate cake with dulce de leche
    Swedish sticky chocolate cake with dulce de leche whipped cream and raspberries. This, my friends, is one of the best ”fika” I know. 
.
Kladdkaka med vispad kola-grädde och färska hallon. Detta, mina vänner, är en favorit när det kommer till fika.
.
.
#kriiskitchen #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #weekendbaking #dessert #eatdessertfirst #fika #swedishfika #kladdkaka #swedishstickychocolatecake #chocolatecake


    Raspberries. Perfect in a pie with vanilla custard
    Raspberries. Perfect in a pie with vanilla custard.
.
Hallon. Perfekta i en paj tillsammans med vaniljsås.
.
.
#kriiskitchen #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #weekendbaking #dessert #eatdessertfirst #raspberries #dessertpie


    %d