Ett alternativ till chipspåsen eller annat snacks är att göra sina egna rotfruktschips. Eftersom jag är livrädd för het olja så har jag inte vågat mig på att fritera hemma utan jag lagar dom i ugnen istället. På ett sätt är jag glad över att jag inte vågar fritera grejer för då hade det nog varit svårt att få stopp på mig.
Här är det rödbetschips gjord på polkabetor som ligger på fatet. Kan tänka mig att det blir snyggare med de vanliga mörka rödbetorna eftersom dom då får den där snygga rödlila färgen. Här blev de lite för mycket åt det bruna hållet men dom smakade finfint.
Rödbetschips med timjan och flingsalt
Ingredienser
- 3 medelstora rödbetor, ca 400 g
- 1 msk solrosolja
- 1 kruka färsk timjan
- flingsalt och nymald svartpeppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 150°C.
- Tvätta och ansa rödbetorna men låt skalet vara kvar. Skiva dom tunt, gärna med en mandolin.
- Lägg dom tillsammans med repad timjan och solrosolja i en skål och blanda väl.
- Lägg rödbetsskivorna på två bakplåtspappersklädda plåtar. Dom får inte överlappa varandra.
- Baka i ca 40 minuter eller tills dom är knapriga.
- Krydda med salt och peppar.
Lämna gärna ett svar