Här kommer ett mellis-tips på hur du gör din egen risifrutti. Passar utmärkt i skidbacken eller innan fotbollsträningen. Bara att ta med i en liten glasburk med skruvlock så slipper du återvinna onödig plast och aluminiumfolie.
Risifrutti på eget vis
7–8 dl
Ingredienser
- 1 dl grötris
- 2 dl vatten
- 1 msk smör
- 4 dl mjölk, 3%
- 0,5 tsk salt
- 2,5 dl vispgrädde
- 2 msk vaniljsocker
Gör så här
- Koka grötriset med vatten, smör och lite salt i ca 10 minuter tills det kokat in.
- Tillsätt mjölken och koka på svag värme i 25–30 minuter utan att röra.
- Låt gröten kallna.
- Vispa grädde och vaniljsocker fast och fluffig.
- Vänd ner den i den kalla gröten och servera med din favoritsylt.
- Om du vill ha en slätare konsistens så kan du mixa gröten lite med en stavmixer
Lämna gärna ett svar