Regenter är ett gott inslag på tallriken när du äter afternoon tea. Snabba, lätta att göra och försvinnande goda. Fina att ge bort i en liten påse och uppskattas av de flesta.
Regenter
ca 50 stycken
Ingredienser
- 200 g mandelmassa, rumsvarmt
- 200 g smör, rumsvarmt
- 3,5 dl vetemjöl
- 50 g mandelspån, grovt hackad
- 1,5 dl hallonsylt
Gör så här
- Värm ugnen till 200°C.
- Riv mandelmassan och vispa ihop den med smör till en jämn smet. Tillsätt vetemjöl, lite i taget, och knåda ihop massan till en deg.
- Plasta in degen och låt den vila i kylskåp i ca 3 timmar.
- Dela degen i tre delar. Forma delarna till rullar och rulla dom i mandelspån. Frys längderna i ca 1 timme.
- Skär längderna i 0,5 cm tjocka kakor och lägg dom på plåtar med bakplåtspapper. Tryck en fördjupning i mitten på varje kaka och fyll med hallonsylt. Grädda i 8–10 minuter.
Lämna gärna ett svar