• Mat
  • Sött & bröd
  • Att dricka
  • Något litet
menu icon
go to homepage
  • Mat
  • Sött & bröd
  • Att dricka
  • Något litet
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • search icon
    Homepage link
    • Mat
    • Sött & bröd
    • Att dricka
    • Något litet
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • ×

    Raw ginger shot

    2024-10-29

    Till receptet
    The recipe
    Raw Ginger shots

    Denna ginger shot är en "håll käften"-stark och fräsch shot som väcker dig ordentligt på morgonen vill jag lova. Jag skulle säga att den till och med vädrar bihålorna litegrann. Extra bra i förkylningstider alltså.

    Det finns massor av recept på hur man gör en ingefärsshot och de flesta jag har provat kräver någon form av upphettning av ingefäran. Men den här varianten mixas rå, med skal och allt, tillsammans med vatten utan att hettas upp och gissa om det blir gott!


    Raw ginger shot

    ca 6 dl

    Ingredienser

    • 200 g färsk ingefära, gärna ekologisk
    • 2 citroner
    • 5 dl kallt vatten
    • 0,5 dl (70g) honung

    Gör så här

    1. Tvätta ingefäran noga och dela den i mindre bitar (den behöver inte skalas).
    2. Mixa den tillsamman med hälften av vattnet i en blender någon minut. Tillsätt resten av vattnet och mixa ytterligare någon minut.
    3. Låt blandningen stå i ca 1 timme men mixa 3–4 gånger under tiden.
    4. Pressa saften ur citronerna.
    5. Sila blandningen genom en finmaskig sil och blanda med citronsaften och honungen. Testa dig fram till den sötma du gillar.
    6. Häll upp på en flaska och förvara i kylskåpet. Den håller ca 2 veckor.

    Tips!
    Om du vill kan du mixa ner två äpplen efter att ingefäran och vattnet har stått och dragit i en timme. Fortsätt sedan med punkt 5.


    Raw ginger shot

    makes about 600 ml

    Ingredients

    • 200 g fresh ginger, preferably organic
    • 2 lemons
    • 500 ml cold water
    • 70 g honey

    How to

    1. Wash the ginger thoroughly and divide it into smaller pieces (it doesn't need to be peeled).
    2. Mix it together with half of the water in a blender for a few minutes. Add the rest of the water and mix for a few more minutes.
    3. Let the mixture stand for about 1 hour but mix 3–4 times in the meantime.
    4. Squeeze the juice from the lemons.
    5. Strain the mixture through a fine-mesh strainer and mix with the lemon juice and honey. Sweeten to taste.
    6. Pour into a bottle and store in the fridge for about 2 weeks.

    Tip!
    If you like, you can add 2 apples after the ginger and water has rested for an hour. Mix well and then continue with point 5
    .


    Gilla detta:

    Gilla Laddar in …

    Du kanske också gillar

    • Lime- och timjancocktail
      Timjan- och limecocktail
    • Kryddig Roséglögg
      Kryddig roséglögg
    • Äppel- & Calvados cocktail
      Äpple & Calvados cocktail
    • Varm choklad
      Varm choklad

    Lämna gärna ett svar Avbryt svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

    Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Jag-2024_Presentation.png

    Hej och välkommen, vad härligt att du har hittat hit! Jag heter Ulrica och här hoppas jag att du ska hitta svaret på den svåra frågan "Vad blir det för mat?" och inspiration till vad du vill bjuda på vid nästa fika eller fest.

    Matinspiration för alla tillfällen helt enkelt.

    Läs mer

    FRUKOST-TIPS

    • Raw Ginger shots
      Raw ginger shot
    • Bananbröd (lchf)
      Bananbröd (lchf)
    • Chiapudding med kokos och kardemumma
      Chiapudding med kokos och kardemumma
    • Blåbärssmoothie
      Blåbärssmoothie

    Footer

    INSTAGRAM

    What could be a more delicious sweet treat in the What could be a more delicious sweet treat in the summer than ice cream? 🍦
.
Vad kan vara en godare sötsak på sommaren än glass? 🍦
.
.
#foodstylingandphotography #icecreamlover #icecreamtime #foodphotography #kriiskitchen #homemadeicecream #foodstories #stilllifefoodphotography #summerflavours #summerrecipes #icecreamlovers
    My favourite summer berry has to be the strawberry My favourite summer berry has to be the strawberry. 🍓🌸
.
Mitt favoritbär i sommartider måste ändå vara jordgubben. 🍓🌸
.
.
#foodstylingandphotography #foodphotography #kriiskitchen #foodstories #stilllifefoodphotography #summerflavours #summerrecipes #strawberries #jordgubbar #summerberries
    Give your ice cubes that little something extra. 🌸🌼
.
Ge dina iskuber det där lilla extra. 🌸🌼
.
.
#foodstylingandphotography #kriiskitchen #stilllifefoodphotography #flowericecubes #icecubes
    Summer is here, and before it’s over, I will hav Summer is here, and before it’s over, I will have eaten my own weight in strawberries. 🍓
.
Sommaren är här och innan den är över har jag ätit min egen vikt i jordgubbar. 🍓
.
.
#summerflavours #foodphotography #foodstories #foodstylingandphotography #kriiskitchen #foodandflatlay #strawberries
    A strawberry's best friend has to be lime sugar. 🍓
Recipe:
1 lime, zest
90 g granulated sugar
1️⃣ Mix the zest from the lime together with the granulated sugar.
2️⃣ Serve with fresh strawberries.
.
En jordgubbes bästa vän måste ändå vara limesocker. 🍓
Recept:
1 lime, rivet zest
1 dl strösocker
1️⃣ Blanda samman zest från lime tillsammans med strösockret.
2️⃣ Servera tillsammans med färska jordgubbar.
.
.
#summerrecipes #summerflavours #foodstories #kriiskitchen #foodphotography #foodstylingandphotography #strawberries #limesugar
    Rhubarb Gin & Tonic. 🩷 Recipe: 200 g rhubarb 40 Rhubarb Gin & Tonic. 🩷
Recipe:
200 g rhubarb
400 ml gin
1. Rinse, trim and slice the rhubarb.
2. Pour the gin into a glass jar or pitcher and add the rhubarb.
3. Place a lid or cover with plastic wrap and place in the refrigerator for 1–2 days.
4. Strain the rhubarb and pour into a bottle. Store in the refrigerator.
.
Rabarbergin & Tonic. 🩷
Recept:
200 g rabarber
400 ml gin
1. Skölj, ansa och skiva rabarbern.
2. Häll upp gin i en glasburk eller kanna och tillsätt rabarbern.
3. Sätt på ett lock eller täck över med plastfolie och ställ in i kylskåpet 1–2 dagar.
4. Sila av rabarbern och häll upp på en flaska. Förvara i kylskåpet.
.
#kriiskitchen #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #beveragephotography #drinkphotography #drinksofinstagram #cocktails #summerflavours #summerrecipes #rhubarbgin #rhubarbrecipes
    %d