I min familj är det jag som gillar mörk choklad, ja det får ju inte vara så hög kakaohalt att tungan krullar sig, men gärna krypa uppåt en 70–80%. Min man däremot anser att allt över 40% är nästintill oätligt, så jag fick denna chokladmousse helt för mig själv. Ja, det var inte planerat men jag kan inte påstå att jag klagade. 🙂
Ska jag vara helt ärligt så har jag lite svårt att ta in att denna fluffiga och minst sagt mäktiga mousse görs på avokado och kakao. Efter några skedar var jag proppmätt så det var tur för mig att den höll ett par dagar i kylskåpet.
Jag var först skeptisk men det är verkligen en perfekt chokladdessert på många sätt och vis. Du kanske inte tål mjölkprotein eller ägg? Är du vegan? Vill du hitta nya sätt att få i dig avokadons nyttigheter eller bara dra ner på det raffinerade sockret utan att för den sakens skull göra avkall på helgdesserten? Ja då är det bara att ta fram matberedaren och sätta igång.
Fin helg på er och jag hoppas att solskenet håller i sig.
Raw food chokladmousse
4–6 personer
Ingredienser
- 3 st avokado
- 8 färska dadlar (med kärna)
- 1,5 dl raw kakao
- 0,75 dl vatten
- 2 msk honung
Gör så här
- Kärna ur dadlarna och lägg dem tillsammans med kakao och vatten i en matberedare och mixa till en fast massa.
- Gröp ur avokadon och ta bort kärnorna.
- Tillsätt avokadon tillsammans med honungen i matberedaren och kör alltsammans tills det är slätt och fluffigt.
- Pudra gärna lite raw kakao över moussen vid servering.
Lämna gärna ett svar