Rabarberkräm är något jag är uppväxt med och jag tycker verkligen att den hör sommaren till. Tyvärr lagar jag den alldeles för sällan.
Första gången jag lagade kräm själv så blev det som en stor snorklump av alltihop. Min mamma säger att det är noga med max tre små kokbubblor, sen ska kastrullen av plattan. Vet inte om det stämmer, men det är så jag gör den i alla fall och det har fungerat hittills.
När jag skulle fotografera så ville Rosa väldigt gärna vara med. Hon är snabb som vinden så det är svårt att stoppa henne när hon väl bestämt sig.
Rabarberkräm
4 personer
Ingredienser
- 500 g rabarber
- 1,5 dl strösocker
- 4 dl vatten
- 2 msk potatismjöl
Gör så här
- Skala rabarbern om stjälkarna är grova. Skär i mindre bitar.
- Koka upp vatten och socker i en kastrull. Lägg i rabarbern och låt koka 4–5 minuter.
- Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten. Rör ner redningen i en fin stråle i kastrullen. Låt krämen bara koka upp.
- Servera krämen ljummen eller kall med mjölk.
Lämna gärna ett svar