Med smak av sommar är denna rabarberglass med vit choklad underbart god att servera i värmen. Den brukar passa både stora och små.
Har du mest grön rabarber är ett tips att koka med några hallon för att få till en lite rödare färg men det spelar egentligen ingen roll. Det är ju smaken man vill åt.
Rabarberglass med vit choklad
6–8 personer
Ingredienser
- 300 g rabarber
- 2 msk vatten
- 2,5 dl vispgrädde
- 1 burk sötad kondenserad mjölk (397 g)
- 75 g vit choklad, finhackad eller hyvlad
Tillsätt eventuellt några hallon för färgens skull när du kokar rabarbern.
Gör så här
- Tvätta och ansa rabarbern, skär den i mindre bitar.
- Koka samman rabarber och vatten tills rabarbern faller isär.
- Mixa rabarbern slät och låt den kallna.
- Vispa grädden och vänd ner den kondenserade mjölken samt rabarberpurén. (Vill du rippla ner lite rabarberpuré i glassen, spara undan några matskedar.)
- Kör glassmeten i en glassmaskin tills den är klar. Lägg över den i en burk (eventuellt varvad med lite rabarberpuré) och strö över hackad vit choklad. Ställ in i frysen i ca 3 timmar innan du ska servera den. (Har du ingen glassmaskin kan du hoppa över det och lägga över i en burk direkt.)
Tina säger
Vilken trevlig sida jag halkade in på, verkligen inspirerande. Följer dig nu på Facebook
Från sött till salt säger
Nej men vad trevligt. 😀