Alltså rabarbergin! Hur gott och hur enkelt? Rätt svar är jättegott och jätteenkelt. Dessutom blir färgen helt magisk.
Jag använde mig av Beefeater London dry gin men använd den du själv tycker är god och prisvärd. Om du dessutom kan använda dig av lite röd rabarber så blir färgen helt magiskt rödrosa.
Så om du vill piffa upp din klassiska GT så är det bara att ta fram en flaska av denna rabarbergin och blanda med din favorit-tonic.
Rabarbergin
400 ml
Ingredienser
- 200 g rabarber
- 400 ml gin
Gör så här
- Skölj, ansa och skiva rabarbern.
- Häll upp gin i en glasburk eller kanna och tillsätt rabarbern.
- Sätt på ett lock eller täck över med plastfolie och ställ in i kylskåpet 1–2 dagar.
- Sila av rabarbern och häll upp på en flaska. Förvara i kylskåpet.
Rhubarb Gin
400 ml
Ingredients
- 200 g rhubarb
- 400 ml gin
How to
- Rinse, trim and slice the rhubarb.
- Pour the gin into a glass jar or pitcher and add the rhubarb.
- Place a lid or cover with plastic wrap and place in the refrigerator for 1–2 days.
- Strain the rhubarb and pour into a bottle. Store in the refrigerator.
Lämna gärna ett svar