Pulled pork är väl värd all sin tid i ugnen och det härliga är att tiden jag själv lägger på att laga den är minimal.
Kvällen före gned jag in alla kryddor och ställde in den i kylskåpet över natten. På morgon var det bara att starta ugnen och ställa in formen och på kvällen åt vi den.
Här har jag bara ringlat lite olivolja över ett gott bröd och grillat det lite i ugnen. På med några salladsblad, pulled pork, lite coleslaw och inlagd rödlök. Festmåltiden är ett faktum.
Pulled pork
Ingredienser
- 1,5 kilo fläskkarré
- 4 vitlöksklyftor
- 2 msk paprikapulver
- 1 msk farinsocker
- 0,5 msk malen spiskummin
- 1 msk flingsalt
- 1,5 tsk cayennepeppar
Ingredienser – Sås
- 2 dl ketchup
- 0,5 dl äppelcidervinäger
- 0,5 dl farinsocker
- 0,5 tsk tabasco
- 0,5 tsk salt
- 2 krm nymalen svartpeppar
Gör så här
- Stick i köttet med en gaffel (för att kryddorna ska kunna ta sig in).
- Skala och finhacka vitlöken, blanda den med resten av kryddorna och gnid in köttet med blandningen. Lägg köttet i en ugnssäker form och täck med plast, ställ in i kylskåpet i ca 12 timmar.
- Sätt ugnen på 125°C. Ta bort plasten från köttet, ställ den ugnssäkra formen mitt i ugnen och tillaga i ca 8 timmar.
- Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull och låt den koka upp. Låt koka ca 3 minuter och låt sedan såsen kallna.
- Pensla köttet 3–4 gånger med såsen när ca 1 timme återstår av tillagningstiden. Ta ut och riv isär köttet med 2 gafflar.
Oriana @mommyhoodsdiary säger
Hi … I discovered your blog a few week ago and love it!! Your clicks are beautiful and your recipes looks delicious.
Från sött till salt säger
Oh thank you do much. Do tell if it's a disaster to use google translate on the recipes. Maby I will get a translator on the blog, I don't know.