
Popcornbollar är något som jag har blivit helt tokig i. En jättegod blandning av sött, salt och lite syrligt. Egentligen hör detta recept hemma bland julgodiset, men det är så gott att jag inte kan låta bli att göra det lite när som helst.
Popcornbollar
ca 30 stycken
Ingredienser
- 2 msk smör
- 100 g marshmallows
- 1,5 dl torkade tranbär
- 1 dl cashewnötter
- 1 dl pistaschnötter
- 1,5 liter osaltade popcorn
- lite extra smör/matolja
Gör så här
- Smält smör tillsammans med marshmallows i en kastrull på låg värme. Rör om hela tiden tills alla marshmallows har smält.
- Hacka transbär och nötter och rör ner det i marshmallowsmeten. Rör till sist ner popcornen och rör försiktigt runt tills alla popcorn är täckta av marshmallowsmeten.
- Låt svalna några minuter.
- Smörj fingrarna med lite smör/matolja och rulla/krama smeten till små bollar. Lägg på en plåt som är täckt med bakplåtspapper och låt dem svalna helt.
- Förvara i en burk med lock i rumstemperatur.
Recept: Grundrecept av Lisa Eisenman Frisk, Monica Eisenman
Lämna gärna ett svar