Om du har en muffinsplåt hemma i skåpet så är den perfekt att använda, inte bara till muffins, utan även till att pochera ägg i. Jag har pocherat ägg på det vanliga viset i en gryta, men ska man bjuda många så tar det så himla lång tid.
Så nu när jag testat på att göra det i ugnen så har jag helt enklet blivit lat och nu lagar det på detta sätt varenda gång.
Pochera ägg i ugn
Ingredienser
- ägg
- vatten
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°C.
- Fyll en muffinsplåt med 1 msk vatten per hål.
- Knäck försiktigt ner ett ägg per hål i vattnet. Se till så att äggulan är hel.
- Ställ in muffinsplåten i mitten av ugnen i ca 10 minuter, beroende på äggens storlek.
- Ta ur plåten ur ugnen och använd en sked för att ta upp äggen.
- Sprinkla över lite salt och eventuellt lite nymalen svartpeppar.
- Servera med t.ex. stekt sparris.
Vart ska saltet vara? I vattnet?
Åh det måste jag förtydliga, tack. Jag saltar bara lite ovanpå äggen när de är klara att servera. Med vänlig hälsning, Ulrica