Om du har en muffinsplåt hemma i skåpet så är den perfekt att använda, inte bara till muffins, utan även till att pochera ägg i. Jag har pocherat ägg på det vanliga viset i en gryta, men ska man bjuda många så tar det så himla lång tid.
Så nu när jag testat på att göra det i ugnen så har jag helt enkelt blivit lat och nu lagar jag det på detta sätt varenda gång.
Pochera ägg i ugn
6 personer
Ingredienser
- 6 ägg
- 6 msk vatten
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°C.
- I en muffinsplåt fyll varje hål du använder med 1 msk vatten.
- Knäck försiktigt ner ett ägg per hål i vattnet. Akta så att äggulan inte går sönder.
- Ställ in muffinsplåten i mitten av ugnen i 12–15 minuter, eller tills äggvitan har stannat och gulan fortfarande är lös.
- Ta ur plåten ur ugnen och använd en sked för att ta upp äggen.
- Sprinkla över lite salt och eventuellt lite nymalen svartpeppar.
- Servera med stekt sparris.
Oven poached eggs
serves 6
Ingredients
- 6 eggs
- 6 tbsp water
- salt and ground black pepper
How to
- Preheat the oven to 350°F (175°C).
- In a muffin tray pour 1 tbsp of water into each cup you are using.
- Crack 1 egg into each cup (be careful not to break the yolk).
- Place the muffin tray in the middle of the oven and bake for 12–15 minutes or until the egg whites are set and the yolk is still runny.
- Take the tray out of the oven and use a spoon to remove them.
- Sprinkle with salt and ground black pepper.
- Serve with pan-fried asparagus.
Camilla säger
Vart ska saltet vara? I vattnet?
Krii's Kitchen säger
Åh det måste jag förtydliga, tack. Jag saltar bara lite ovanpå äggen när de är klara att servera. Med vänlig hälsning, Ulrica