Marmelad, kaka och paj har jag testat på att göra. Nu var det dags att testa på att göra plommonsaft. Jag tycker att det blev en lite vuxnare smak på saften när jag tillsatte vanilj och stjärnanis och den blev inte så söt vilket jag gillade.
Plommonsaft med vanilj och stjärnanis
ca 1 liter
Ingredienser
- 0,5 kg plommon
- 3 dl vatten
- 2 dl socker
- 2 stjärnanis
- 1 vaniljstång
Gör så här
- Skölj och kärna ur plommonen. Skär fruktköttet i mindre bitar.
- Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
- Koka upp plommonen tillsammans med vattnet, stjärnanis, vaniljfrön och vaniljstång i en kastrull. Låt koka ca 30 minuter eller tills plommonbitarna kokat sönder.
- Sila saften genom en silduk och låt rinna av i ca 30 minuter.
- Häll tillbaka saften i kastrullen igen och tillsätt sockret. Koka upp och låt koka i några minuter.
- Ta bort skummet som eventuellt bildas på ytan med en hålslev. Låt saften svalna lite och häll sedan upp den på väl rengjorda, varma flaskor.
- Förvara i kylen.
Kirsten säger
Nu har jag gjort saften två gånger, den är helt underbart! Dessutom lätt att göra.
Krii's Kitchen säger
Tack vad kul att höra. ?