Enkla pizzasnittar med fetaost som tilltugg till drinken, ja det är hur gott som helst det. Dom passar perfekt på buffébordet både varma som kalla och med färdig pizzadeg eller pizzabotten så är de klara på under 30 minuter.
Pizzasnittar med fetaost
4 personer
Ingredienser
- Pizzadeg/Pizzabotten
- 250 g fetaost
- färsk rosmarin
- flingsalt
- flytande honung
- olivolja
Gör så här
- Sätt ugnen på 250°C (eller följ det som står på förpackningen till din pizzabotten).
- Smula fetaost och finhacka rosmarin.
- Fördela fetaost, rosmarin och flingsalt över pizzan. Ringla över honung och olivolja.
- Grädda i mitten av ugnen i 5–10 minuter (eller enligt tiden på förpackningen till din pizza botten).
- Skär upp dem i smala snittar och servera tillsammans med t.ex. ett glas bubbel.
Pizza sticks with feta cheese
Serves 4
Ingredients
- Pizza dough/Pizza crust
- 250 g feta cheese
- fresh rosemary
- flake salt
- honey
- olive oil
How to
- Set the oven to 480°F (250°C) (or follow the instructions on the packaging for your pizza base).
- Crumble feta cheese and finely chop rosemary.
- Spread feta cheese, rosemary and flake salt over the pizza. Drizzle over honey and olive oil.
- Bake in the middle of the oven for 5–10 minutes (or according to the time on the packaging of your pizza base).
- Cut them into slices and serve with e.g. a glass of sparkling wine.
Camilla säger
Går dessa att göra på färdig pizzadeg och hur länge kan man göra dem innan de skall serveras ?
Krii's Kitchen säger
Hallå
Tänk att det är som vilken pizza som helst men med mindre fylning på. Det går utmärkt med färdig pizzadeg och du kan värma på dem i ugnen för att få de lite ljumna. Ha det fint. /Ulrica
Stephanie säger
Hej kan man frysa in dessa? Hur många dagar innan kan man göra dem?
Krii's Kitchen säger
Det är som att frysa in pizza. Dom är allra godast om man gör dom innan de ska ätas. Om du köper färdig pizzadeg får det ju snabbt eller de där stenugnsbakade bottnarna man kan köpa. Då går det ännu snabbare. 😀 Lycka till. /Ulrica