Picklad rödlök är inte bara vackert ceriserosa, den smakar också jättegott och, tro mig, den piffar till det mesta i matväg. Ha den på din hamburgare, grillade korv eller som en liten sidosallad tillsammans med andra grönsaker.
Gör den enklast med en 1-2-3-lag, så är den klar på ett kick. Men den smakar godast efter ett par dagar.
Picklad rödlök
1 burk
Ingredienser
- 2 st rödlök
- 1 dl ättiksprit, 12%
- 2 dl strösocker
- 3 dl vatten
- 0,5 tsk torkad oregano
Gör så här
- Koka upp ättiksprit, socker och vatten i en kastrull och låt det koka tills sockret löst upp sig.
- Skiva löken tunt och lägg ner den i lagen. Tillsätt torkad oregano. Rör om så att allt blandas väl.
- Häll över alltsammans i en burk med tätslutande lock och förvara i kylskåp. Den är godast efter ett par dagar.
Pickled red onions
1 jar
Ingredients
- 2 red onions
- 100 ml distilled white vinegar (12%)
- 180 g granulated sugar
- 300 ml water
- 0,5 tsp dried oregano
How to
- Boil vinegar, sugar and water in a saucepan and let it boil until the sugar has dissolved.
- Slice the onion thinly (use a mandoline if you have one) and add it to the saucepan. Stir down the oregano and stir so that everything is mixed well.
- Pour everything into a jar with a tight-fitting lid and store in the fridge. It tastes best after a couple of days.
Lämna gärna ett svar