Är du nötallergiker så är denna persiljepesto ett gott och enkelt alternativ till den vanliga peston. Istället för basilika och pinjenötter så är denna gjord på bladpersilja och solrosfrön.
Det blir ju en helt annan smak med persilja men den är minst lika god som originalet.
Persiljepesto
1 burk
Ingredienser
- 50 g bladpersilja
- 2,5 dl naturella solrosfrön
- 75 g parmesan
- 2,5 dl olivolja
- 1 vitlöksklyfta
- 1 citron, finrivet skal
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här
- Rosta solrosfrön i en torr stekpanna tills de fått lite färg och ställ åt sidan.
- Riv parmesan, vitlök och det yttersta skalet på citronen.
- Mixa alla ingredienser med en stavmixer eller i en mixer till en slät pesto.
- Häll upp på små rena burkar och förvara i kylskåp eller frys in.
Parsley pesto
makes 1 jar
Ingredients
- 50 g flat-leaf parsley
- 150 g sunflower seeds
- 75 g parmesan
- 250 ml olive oil
- 1 clove of garlic
- 1 lemon, zest
- salt and freshly ground black pepper
How to
- Toast sunflower seeds in a dry frying pan until slightly browned and set aside.
- Grate parmesan, garlic and the outer zest of the lemon.
- Mix all ingredients with a hand blender to a smooth pesto.
- Pour into a clean jar and store in the refrigerator or freezer.
Lämna gärna ett svar