Detta är en perfekt liten dessert efter julmaten eller till glöggminglet. Välj själv hur du vill ha fördelningen mellan pepparkakor, päron och mascarponekräm och om du vill göra många små eller lite färre och större.
Vill du att pepparkakorna ska hålla sig krispiga, ja då måste du lägga ihop desserten precis innan servering (om du inte använder mjuk pepparkaka vill säga).
Pepparkakstrifle med ingefärspäron och mascarponekräm
6 personer
Ingredienser – trifle
- pepparkakor (går även bra med mjuk pepparkaka)
- ingefärspäron
- mascarponekräm
Ingredienser – ingefärspäron
- 3 päron
- 2 msk smör
- 2 msk råströsocker
- 1 tsk mald ingefära
Ingredienser – mascarponekräm
- 250 g mascarponeost
- 2 msk florsocker
- 0,5 vaniljstång, urskrapad
- 1 dl grädde, lättvispad
- 1 äggula
Gör så här – ingefärspäron
- Skala päronen, kärna ur dom och skär i små bitar.
- Smält smör i en stekpanna och tillsätt päronbitarna. Stek dom mjuka i ca 5 minuter.
- Tillsätt socker och ingefära och rör om, låt steka i ytterligare någon minut.
- Ställ åt sidan för att svalna helt.
Gör så här – mascarponekräm
- Rör mascarpone, florsocker och vanilj mjukt.
- Tillsätt lättvispad grädde och till sist äggulan.
Gör så här – trifle
- Varva pepparkakor, mascarponekräm och ingefärspäron i 6 portionsglas, servera genast.
Lämna gärna ett svar