Maräng, grädde, färska bär, frukt eller både och. Pavlova är en favorit bland både stora och små. Visst det tar lite tid, men det är ju för att marängen ska bli klar, inte för att du behöver göra så mycket. Den kan du dessutom göra i förväg.
Pavlova
4 personer
Ingredienser
- 4 äggvitor
- 2 dl finkornigt strösocker
- 2 tsk Maizena majsstärkelse
- 1 tsk vitvinsvinäger eller äppelcidervinäger
- 3 dl vispgrädde
- valfria bär eller frukt
Gör så här
- Värm ugnen till 110°C.
- Vispa äggvitorna med elvisp och tillsätt sedan lite socker i taget. Vispa tills du kan dra ut marängen i långa "snibbar" från vispen.
- Sikta över Maizena och häll i vinägern. Vänd försiktigt ner i smeten med en slickepott till en slät smet.
- Klicka ut marängsmeten till 4 små "fågelbon" på ett bakplåtspapper.
- Grädda i mitten av ugnen i 1,5 timme. Stäng av värmen och låt marängerna stå kvar i ugnen ytterligare någon timme.
- Servera din pavlova med vispad grädde och de bär eller frukter du tycker bäst om.
Pavlova
serves 4
Ingredients
- 4 egg whites
- 180 g caster sugar
- 2 tsp cornstarch
- 1 tsp white wine vinegar or apple cider vinegar
- 3 dl heavy cream, whipped
- berries or fruit of your choice
How to
- Heat the oven to 230°F (110°C).
- Beat the egg whites with an electric whisk or stand mixer and then add sugar a little at a time. Whisk until stiff peaks form.
- Sieve over the Maizena and pour in the vinegar. Carefully fold into the batter with a spatula. Mix until well blended.
- Pipe or spoon out the meringue batter into 4 little "nests" on a baking tray lined with parchment paper.
- Bake in the middle of the oven for 1.5 hours. Turn off the heat and leave the meringues in the oven for another hour.
- Serve your pavlova with whipped cream and your favorite berries or fruits.
Lämna gärna ett svar