Krii's Kitchen

  • Mat
  • Sött & bröd
  • Att dricka
  • Något litet
menu icon
go to homepage
  • Mat
  • Sött & bröd
  • Att dricka
  • Något litet
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • search icon
    Homepage link
    • Mat
    • Sött & bröd
    • Att dricka
    • Något litet
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
  • ×

    Paprikamarmelad

    2021-05-26

    Paprikamarmelad

    När vi var på Öströö Fårfarm i Halland för några år sedan såg jag att de sålde paprikamarmelad vilket lät väldigt spännande. Jag köpte en burk och tyckte att det var något av det godaste jag ätit i marmeladväg. Så när den burken var slut så var det bara att köpa hem paprikor och laga egen.

    Vi äter den gärna på frukostmackan, till ost- och kex eller till alla typer av kött.


    Paprikamarmelad

    ca 8 dl

    Ingredienser

    • 350 g röd paprika (sköljd och rensad vikt, ca 2 paprikor)
    • 5 dl + 3 msk strösocker
    • 2,5 msk äppelcidervinäger
    • 2,5 msk citronjuice
    • 2 tsk röd melatin (vegetariskt geleringsmedel)

    Gör så här

    1. Finhacka den sköljda paprikan.
    2. Lägg paprika, 5 dl strösocker och vinäger i en kastrull. Koka upp och rör tills sockret har lösts upp.
    3. Dra kastullen från plattan och låt marmeladen i rumstemperatur ca 1 timme.
    4. Rör ner citronjuice och koka upp marmeladen på nytt, låt den koka kraftigt i 5 minuter. Skumma av.
    5. Blanda melatinet tillsammans med 3 msk socker, rör ner i marmeladen under omrörning och koka i ytterligare 2 minuter.
    6. Gör marmeladprovet för att se att den är klar. Är den för lös, koka i ytterligare någon minut och upprepa marmeladprovet.
    7. Häll upp marmeladen på varma och rena burkar, sätt på lock och låt svalna helt i rumstemperatur. Förvara i kylskåpet.

    Gilla detta:

    Gilla Laddar in …

    Du kanske också gillar

    • Chiapudding med kakao
      Chiapudding med kakao
    • Crostini med getost och kvitten
      Crostini med getost och kvitten
    • Pepprig nötmix
      Pepprig nötmix
    • Torkade apelsinskivor
      Torkade apelsinskivor i ugnen

    Kommentarer

    1. Sandras Matkrypin säger

      juni 28, 2015 at 9:16 e m

      Wow! Kul med en annorlunda marmelad 🙂 Jag sparar ditt recept direkt.

      Svara
      • Krii's Kitchen säger

        juni 28, 2015 at 9:22 e m

        Vad kul! Ja alltså jag älskar den. 🙂

        Svara
    2. Katarina Söderholm säger

      mars 05, 2020 at 4:02 e m

      2.5 msk dl citronjuice ?? Öh - deciliter eller matskedar ?
      Hoppas att Du fortfarande svarar 🙂 jag ser ju att det här var ett tag se'n
      Katarina

      Svara
      • Krii's Kitchen säger

        mars 05, 2020 at 5:33 e m

        Men oj, där blev det knas. Tack för att du såg och frågade. Det ska vara msk och nu är det ändrat.
        Ha det fint!

        Med vänlig hälsning, Ulrica

        Svara
    3. Katarina Söderholm säger

      mars 06, 2020 at 3:44 f m

      Tack ! Måste prova 🙂

      Katarina

      Svara
      • Krii's Kitchen säger

        mars 06, 2020 at 6:39 f m

        Berätta hur det blev. 😀

        Svara

    Lämna gärna ett svar Avbryt svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

    Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Jag-2024_Presentation.png

    Hej och välkommen, vad härligt att du har hittat hit! Jag heter Ulrica och här hoppas jag att du ska hitta svaret på den svåra frågan "Vad blir det för mat?" och inspiration till vad du vill bjuda på vid nästa fika eller fest.

    Matinspiration för alla tillfällen helt enkelt.

    Läs mer

    FRUKOST-TIPS

    • Raw Ginger shots
      Raw ginger shot
    • Bananbröd (lchf)
      Bananbröd (lchf)
    • Chiapudding med kokos och kardemumma
      Chiapudding med kokos och kardemumma
    • Blåbärssmoothie
      Blåbärssmoothie

    Footer

    INSTAGRAM

    Give your ice cubes that little something extra. 🌸🌼
.
Ge dina iskuber det där lilla extra. 🌸🌼
.
.
#foodstylingandphotography #kriiskitchen #stilllifefoodphotography #flowericecubes #icecubes
    Summer is here, and before it’s over, I will hav Summer is here, and before it’s over, I will have eaten my own weight in strawberries. 🍓
.
Sommaren är här och innan den är över har jag ätit min egen vikt i jordgubbar. 🍓
.
.
#summerflavours #foodphotography #foodstories #foodstylingandphotography #kriiskitchen #foodandflatlay #strawberries
    A strawberry's best friend has to be lime sugar. 🍓
Recipe:
1 lime, zest
90 g granulated sugar
1️⃣ Mix the zest from the lime together with the granulated sugar.
2️⃣ Serve with fresh strawberries.
.
En jordgubbes bästa vän måste ändå vara limesocker. 🍓
Recept:
1 lime, rivet zest
1 dl strösocker
1️⃣ Blanda samman zest från lime tillsammans med strösockret.
2️⃣ Servera tillsammans med färska jordgubbar.
.
.
#summerrecipes #summerflavours #foodstories #kriiskitchen #foodphotography #foodstylingandphotography #strawberries #limesugar
    Rhubarb Gin & Tonic. 🩷 Recipe: 200 g rhubarb 40 Rhubarb Gin & Tonic. 🩷
Recipe:
200 g rhubarb
400 ml gin
1. Rinse, trim and slice the rhubarb.
2. Pour the gin into a glass jar or pitcher and add the rhubarb.
3. Place a lid or cover with plastic wrap and place in the refrigerator for 1–2 days.
4. Strain the rhubarb and pour into a bottle. Store in the refrigerator.
.
Rabarbergin & Tonic. 🩷
Recept:
200 g rabarber
400 ml gin
1. Skölj, ansa och skiva rabarbern.
2. Häll upp gin i en glasburk eller kanna och tillsätt rabarbern.
3. Sätt på ett lock eller täck över med plastfolie och ställ in i kylskåpet 1–2 dagar.
4. Sila av rabarbern och häll upp på en flaska. Förvara i kylskåpet.
.
#kriiskitchen #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #beveragephotography #drinkphotography #drinksofinstagram #cocktails #summerflavours #summerrecipes #rhubarbgin #rhubarbrecipes
    Heirloom tomatoes are the best kind of tomato. . H Heirloom tomatoes are the best kind of tomato.
.
Heirloom-tomater är verkligen de bästa sortens tomater.
.
.
#summerflavours #foodstories #foodphotography #foodstylingandphotography #tomatoes #heirloomtomatoes
    Did you make something with lilacs this year? . La Did you make something with lilacs this year?
.
Lagade du något med syrener i år?
.
.
#kriiskitchen #foodphotography #foodstylingandphotography #foodstories #nordicfood #springflavours #springrecipes #lilacsyrup #lilacrecipes #colourfulfood
    %d